În cursul zilei de vineri, Tribunalul Ilfov a decis eliberarea condiționată a fostului șef ANAF, după ce în luna august a acestui an, magistrații Judecătoriei Sectorului 4 București au respins cererea de eliberare condiționată din penitenciar a lui Sorin Blejnar.
Acesta a depus o contestație care a fost judecată vineri la Tribunalul Ilfov, cu următoarea soluție: “Soluția pe scurt: În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală admite contestaţia formulată de contestatorul – petent BLEJNAR SORIN împotriva sentinţei penale nr. 2069 din data de 26.08.2021 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 18056/4/2021. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 C.pen.1969 şi cu aplicarea art. 5 NCP admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul – condamnat BLEJNAR SORIN (date). Dispune liberarea condiţionată a petentului – condamnat de sub puterea MEPI nr. 5845/2019 emis de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 2163/2018. Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Vechiul Cod Penal privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi 15.10.2021.”
Istoricul dosarului
În 2016, DNA Ploiești l-a trimis în judecată pe Sorin Blejnar pentru trafic de influență: „În cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, inculpatul Blejnar Sorin a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20 la sută din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip «fantomă» controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive. Din această sumă de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei”. Blejnar a declarat, la momentul aflării sentinței, că decizia Curții de Apel București este una extrem de nedreaptă și judecătorii au ignorat toate probele depuse depuse de acesta la dosar. „Este o decizie extrem de nedreaptă, o decizie dată prin ignorarea tuturor probelor pe care le-am depus la dosar, o decizie în baza unui dosar făcut de celebrul «Portocală», împotriva lui începându-se deja urmărirea penală in rem pentru represiune nedreaptă și pentru fabricarea de probe. Nu avem ce să comentăm, justiția așa a considerat. Eu consider că este nedreaptă”, a declara în 2019, pentru Mediafax, Sorin Blejnar.
Trimite articolul
XEra si clar ca doar un criminal ordinar de categorie mare nu suporta inchisoarea !! Astia sunt legile de rahat din Romania
Hotoman excroc, a facut 2 ani si este eliberat, ramanand cu averea! Asta-i ROMANIAN JUSTICE……
-
Ce buna era LEGEA 18 de dinainte de 1989 !
Dar banii au ramas la el,pe.persoana fizica….asta trebuia rupt cu bataia,sa spuna de Falca &co,se aflau multe…
Un cretin care a făcut de căcat tot Aradul,la fel ca Coldea și dispărutul de pe valea Mureșului,Codruț Marta.Toți pdl-iști unul și unul.
Se suna adunarea coruptilor liberati din puscarii… ce urmeaza oare ? Vai de noi
Si acum este, dar idiotii care ne conduc de 31 de ani nu o aplica! Intelegeti distinse?!Ideea este ca judecatorii, procurorii si alte reptile din ziua de azi, NU APLICA legea!