Direcția de Sănătate Publică AradARAD. „În data de 09.09.2022, inspectorii sanitari de la Direcția de Sănătate Publică Arad au continuat controalele într-o altă unitate de catering din municipiul Arad. Menționăm că și această unitate livrează preparatele alimentare și unor unități de învățământ”, transmite Direcția de Sănătate Publică, într-un comunicat de presă.
Și de data aceasta, inspectorii sanitari au constatat o serie de nereguli, și anume: condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nemonitorizarea temperaturii în spațiile frig, nepăstrarea probelor alimentare, neefectuare triajului epidemiologic zilnic al personalului angajat.
În urma verificărilor, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 16.000 lei și au fost dispuse măsuri pentru remedierea tuturor deficiențelor până în data de 12.09.2022.
„Subliniem faptul că sănătatea consumatorilor, îndeosebi a copiilor, este prioritară pentru DSP Arad și neregulile din aceste unități sunt inacceptabile. Astfel, în condițiile nerespectării măsurilor și termenelor dispuse, unității i se va suspenda activitatea. Vom reveni cu detalii în legătură cu recontrolul care se va efectua în cursul zilei de astăzi și măsurile dispuse”, se mai arată în comunicatul DSP.
Al doilea caz
Reamintim că aceasta este cea de-a doua firmă de catering care livrează produse alimentare elevilor, controlată și amendată de DSP Arad în cursul săptămânii trecute. La prima unitate verificată, inspectorii sanitari au constatat deficiențe în instruirea profesională a personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, efectuarea operațiunilor de curățenie și de dezinfecție, precum și în ceea ce privește asigurarea dotării cu materiale specifice de curățenie și dezinfecție. Urmare a celor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 15.000 lei.
Bilanț săptămânal
Direcția de Sănătate Publică Arad mai informează că în cursul săptămânii trecute, serviciul control sănătate publică (SCSP) a efectuat 23 de controale în unități sanitare, laboratoare medicale, unități școlare, unități de catering, firme de curățenie, fabrică de îmbuteliere a apei, brutării, cămin de îngrijire a persoanelor vârstnice. Au fost constatate următoarele nereguli: personalul din unitatea de producție și comercializare a produselor alimentare nu avea certificat de instruire profesională privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, în brutărie, firmă de catering; neinscripționarea completă a recipientelor pentru deșeuri infecțioase, în laboratoare de analize medicale; nerespectarea regimului produselor biocide stabilite de normele sanitare în vigoare, în laboratoarele de analize medicale, unități de învățământ, firmă de curățenie; nepăstrarea probelor din fiecare fel de mâncare servit, timp de 48 de ore în spații frigorifice, în recipiente curate, acoperite și etichetate, în căminul de persoane vârstnice de cătrefirma de catering; neurmărirea respectării efectuării corespunzătoare a controlului antiepidemic pentru personal, în unități sanitare; producerea și îmbutelierea necorespunzătoare a apei de băut, în conformitate cu cerințele de calitate pentru apă de consum uman, în fabrica de îmbuteliere a apei; nerespectarea obligativității privind verificarea igienei individuale și de sănătate a angajaților din unități de învățământ.
În urma acestor constatări, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, din care 5 avertismente și 10 amenzi în cuantum de 52.600 lei.
Trimite articolul
XFoarte bine le face,sa-i inchida! Am patit-o odata ,in 2018,la Lipova, e un restaurant undeva,chiar pe malul Muresului, langa dig,am comandat ,impreuna cu persoana cu care ma aflam, piure de cartofi si piept de pui la gratar! Ce sa va spun, puiul mirosea a alterat…
Sincer? E mica amenda raportat la ce rau pot face cu mancarea aia.
Ok si care sunt aceste firme ??? Sa stim si noi fraerii platitori la zi de taxe si impozite !!!! Helooo DSP !!!! Care sunt firmele ??????
-
Ce nu intelegi? O firma in primul caz si alta firma in al doliea caz!!!
Trebuie mentionate denumirile acestor firme, nu au nicio scuza pentru asemenea situatii privind igiena.
Alo! Aradon! De ce nu mi-ati publicat postarea? Va supara adevarul?
Dar de calitatile mancarii – continut redus de zahar, carbohidrati si grasimi (se servesc practic numai cartofi, paste fainoase etc., in loc sa se puna accent pe carne slaba (peste, pui) si proteine vegetale (mazare, fasole, linte, legume etc. ) si fructe, bogate in vitamine. Cine mananca la “after – school”, asa cum este meniul actual, are toate sansele sa devina supraponderal. Ce face, in acest sens, Inspectoratul Scolar ? Are cumva un medic nutritionist, sau macar, un contract cu o astfel de persoana calificata, care sa vada meniul servit ?
-
Ce treaba are inspectoratul scolar cu mancarea comandata de o anumita scoala ? Mai bine mergeti la partid sa afceti plangere la prefect
Asta este în Aradul Nou, pe partea dreapta după pod aproape de stadion.
e manevra se stie carei smenu