Pasiunea pentru feminitate se resimte din plin în noua colecție semnată de designerul arădean Paul Micșa. RED Lucia a fost lansată vineri seara într-un cadru inedit: Pinacoteca Complexului Muzeal Arad. Printre poezii și muzică, în mireasma unui parfum special ales pentru acest eveniment, designerul și-a prezentat inedita colecție. Inspirat de muza sa, Lucia, Paul Micșa a ales să opteze pentru roșu, o culoare vibrantă și plină de simbolism. Ca o declarație a forței interioare și a feminității, fiecare piesă s-a remarcat, modelele defilând printre lucrările din colecția de artă europeană ce sunt expuse în Pinacotecă. Așadar, Lucia, muza designerului, și-a transpuns pasiunea pentru roșu în piese vestimentare ce transcend moda convențională.
Această fuziune dintre modă și artă, prezentată într-un cadru atât de încărcat de istorie și cultură, subliniază forța creativității feminine, o temă centrală în colecția lui Paul Micșa.
„Roșul este o stare de spirit, un simbol al curajului și al iubirii de viață, o oglindă a sufletului unei femei care știe să fie autentică. Fiecare piesă este o invitație de a explora toate fațetele feminității, de a trăi intens și de a îmbrățișa frumusețea complexității umane”, a mărturisit Paul Micșa.
Evenimentul în sine a fost de fapt prezentrea unui concept: muza Lucia îmbrăcată într-o rochie roșie, invitații la lansarea colecției îmbrăcați în negru, un parfum feminin dar cu accente puternice, un vin roșu autohton care să completeze experiența senzorială a acestei seri, poeziile alese pentru a evoca muza designerului, muzica live interpretată la vioară de Rareș Axente, și atmosfera întreținută de Claudia Iuga. Toate aceste fațede s-au completat pentru a oferi o altfel de seară celor pasionați de frumos și artă.
A fost fără doar și poate o celebrare a feminității sub toate formele ei, desfășurată într-un spațiu care, de-a lungul anilor, a fost martorul transformărilor artistice și culturale din Europa.
„Lucia by Paul Micsa nu este doar o colecție; este o celebrare a feminității în toate formele ei. Este despre femeia care îndrăznește să fie diferită, să fie puternică și sensibilă în același timp, să fie sălbatică și totodată înțeleaptă. În această colecție, fiecare piesă devine o extensie a personalității ei, un manifest al ambiției și al pasiunii care definesc spiritul liber. În această lume, roșul nu este doar o culoare. Este o stare de spirit, un simbol al curajului și al iubirii de viață, o oglindă a sufletului unei femei care știe să fie autentică”, a mai spus designerul.
Despre Pinacotecă
Pinacoteca s-a redeschis publicului în primăvara anului 2022, în vechiului spațiu expozițional, restaurat. Definitorie pentru lucrările selectate din colecția de artă europeană a muzeului, constituită în mai bine de o sută de ani, este estetica curentelor care s-au succedat sau au coexistat: romantism, academism, realism. Nume care au marcat istoria artei central-europene se regăsesc în contextul expozițional: Munkácsy Mihály, Lotz Károly, Joseph August Schoefft, Barabás Miklós, Than Mór, Feszty Árpád, Liezen-Mayer Sándor. Lucrările pentru extinderea Pinacotecii au continuat anul trecut, iar pe simezele noului spațiu expozițional sunt expuse picturi din a doua jumătate a secolului al XIX-lea și început de secol XX, reprezentative pentru influența centrelor artistice: Budapesta, Viena, München, Weimar, Düsseldorf, Berlin, Dresda, Paris.