Au fost expuse în premieră un număr de 63 de imagini reprezentative pentru munca lui din anii ’80, fotografii ţinute de atunci şi până în zilele noastre într-o debara, în aşteptarea momentului potrivit pentru a fi scoase la lumină. Deşi au stat 30 de ani departe de ochii oricărui iubitor de fotografie, imaginile alb-negru pe suport argentic realizate în laborator, în camera obscură, fără nicio intervenţie digitală sau post-procesare, şi-au păstrat negreşit valoarea artistică şi vizuală. E uimitor cum, în ciuda faptului că arta fotografică a evoluat atât de mult din punct de vedere tehnologic, ea poate rămâne actuală tocmai prin prisma compoziţiei, un aspect estetic ce ţine de viziunea fotografului şi nu de progresul tehnic.
“Eu sunt fericit pentru că demult am vrut să fac cumva ca să expun aceste imagini… mă gândeam să nu fie depăşite stilistic. (…) Această expoziţie denotă şi ilustrează creaţia din viaţa comunistă, influenţa realismului sovietic din vremea respectivă”, spune despre expoziţia sa Stelian Acea.
Vernisajul a avut parte şi de un moment muzical oferit de Şcoala Populară de Arte din Arad prin eleva Rut Motorca, coordonată de profesorii Kaszoni Laszlo şi Ilona. Întreg evenimentul a fost organizat printr-un parteneriat între Asociația FotoClubPro Arad, Universitatea de Vest din Timișoara și Complexul Muzeal Arad.
Seria de imagini poate fi văzută la Sala Clio până în data de 18 mai.
Citiți principiile noastre de moderare aici!