ARAD. Dosarul se află, însă, pe masa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, o soluție nefiind dată în acest moment. Dieter Kaas a reușit să fugă din țară – deocamdată nimeni nu a cercetat, din ce știm, modul în care a fost posibil acest lucru și cum a fost posibil ca un om în vârstă de 68 de ani să aibă agilitatea, atât la propriu cât și la figurat încât să „dispară” din Arad, din România – în timp ce se afla sub măsura controlului judiciar în dosarul de pornografie infantilă și act sexual cu un minor în care este trimis în judecată de DIICOT Arad.
Măsura controlului judiciar presupune ca cel care se află sub această măsură preventivă să se prezinte periodic la sediul Poliției sau ori de câte ori este chemat. Nu știm când a fost sesizată de către autorități fuga omului de afaceri. Cert este că Dieter Kaas este fugit din Arad încă din luna octombrie, suntem spre sfârșitul lunii martie, iar acest dosar stă pe loc, deocamdată. „Dosarul este în continuare în lucru, nu s-a dispus încă trimiterea în judecată. Nu s-a dispus deocamdată nicio soluție în cauză”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad pentru Jurnal arădean/aradon.
„La secret”
La fel stau lucrurile, se pare, și în dosarul în care austriacul a fost trimis în judecată. Cauza a fost scoasă de pe portaljust.ro, acolo unde sunt puse dosarele și soluțiile în dosarele judecate de Tribunalul Arad, invocându-se calitatea părților vătămate la comiterea faptelor, acestea fiind minore la acea dată. În acest fel nimeni nu poate monitoriza ce se întâmplă în dosar, câte amânări s-au dat, de ce s-au dat, dacă au fost deja audiați martori, dacă inculpatul a fost sau urmează să fie audiat sau dacă acesta a primit deja o hotărâre de condamnare sau nu. Cert este că asupra tuturor dosarelor în care pare să fie implicat Dieter Kaas sau vreo firmă de-a lui există tendința de a așeza un văl de ceață. La fel s-a întâmplat și în dosarul cuprului furat. Până în urmă cu ceva vreme nu s-a știut că cele peste 400 de tone de cupru fuseseră furate din depozitul firmei lui Dieter Kaas. Dacă austriacul părea de neclintit la un moment dat în ceea ce privea până și ideea unei înțelegeri cu cei care furaseră cuprul și acuza că avocați arădeni, așa ziși oameni care pretindeau că sunt de la SRI, l-au vizitat la domiciliul său din Austria pentru a pune presiune pe el și a semna o înțelegere în dosarul cuprului, iată că nu mult a durat până ca însuși omul de afaceri să pună „batista pe țambal”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!