Bazinul de polo construit în cartierul Subcetate va fi dat în funcţiune abia peste câteva luni. Asta din cauza unor proceduri birocratice, deocamdată împotmolite într-o semnătură la Bucureşti. Viceprimarul Călin Bibarţ afirmă că investiţia nu a fost transferată municipalităţii de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) nici până în prezent, deşi recepţia lucrărilor a avut loc la 1 octombrie 2018. Problema este că protocolul de predare-primire nu a fost semnat şi de noul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Conform lui Bibarţ, reprezentanţii municipalităţii au semnat documentul şi l-au trimis la Bucureşti în decembrie, dar actele nu s-au întors semnate şi de autorităţile centrale, astfel că bazinul de polo este încă al CNI.
Reprezentanţii CNI spun că protocolul trebuie refăcut, pentru că între timp s-a schimbat ministrul.
“Protocolul semnat de către reprezentantul municipalităţii a fost transmis la Compania Naţională de Investiţii în luna decembrie 2018. Având în vedere că în această perioadă au survenit modificări în conducerea MDRAP, iar în momentul transmiterii spre semnare către MDRAP nu a mai corespuns numele ministrului actual cu cel trecut în protocol, a fost necesar refacerea acestuia”.
În 29 ianuarie, noul protocol de predare-primire a fost trimis de la CNI la Arad, pentru a fi semnat din nou de reprezentanţii administraţiei locale. Ulterior, va fi trimis şi MDRAP.
Din cauza acestor proceduri, dar şi pentru că vor urma alte etape birocratice la nivel local, bazinul de polo, construit cu 23 de milioane de lei, nu va putea fi dat în folosinţă decât peste alte câteva luni.
Dat în administrarea Recons?
După preluarea complexului sportiv de la CNI, Consiliul Local va trebui să aprobe o hotărâre prin care baza să fie dată în administrare S.C. Recons S.A. Abia apoi se va întocmi un regulament de funcţionare, iar Recons va trebui să îşi bugeteze activitatea şi să angajeze oameni.
Funcţionarea bazinului de polo, blocată doar de birocraţie
Funcţionarea bazinului de polo, blocată doar de birocraţie
La patru luni de la recepţia lucrărilor în valoare de peste 23 de milioane de lei, investiţia din cartierul Subcetate nu este dată în folosinţă.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României şi Bulgariei să adere cu frontierele terestre la spaţiul Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban, vineri, într-o conferinţă de presă la Budapesta, după convorbirile avute cu omologul său român Marcel Ciolacu, transmite agenţia ungară de presă MTI.
1
Local
ARAD. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara informează că, în perioada 23 noiembrie - 2 decembrie, se vor desfășura două transporturi cu depășiri pe traseul: Nădlac II PTF – A1 – A11 – Centura Arad - DN 7 – Ilia – A1 – A10 – Turda – A3 – Nădășelu – DN 1F – Cluj Napoca – Centura Apahida Vâlcele - DN 1C - DN 17 – Beclean – DN 17 – Centura Bistrița – DN 17 – Gura Humorului – Varianta de Ocolire Suceava – DN 2 – DN 28 – Târgu Frumos – DN 28 – DN 28D – DN 28 – DN 24B – Albița PTF.
România
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, ultimul obstacol pentru cele două ţări est-europene după o lungă aşteptare, transmite AFP.
Local
Oraşul Pecica vrea să-şi creeze propriul serviciu de transport public local, cu autobuze electrice, pentru a lega principalele puncte de interes de pe cei 100 de kilometri de străzi, dar şi pentru a facilita deplasarea către zonele industriale şi satele aparţinătoare Turnu şi Sederhat.
Local
În prezența a aproximativ 150 de preoți și diaconi și a peste 1.000 de credincioși, ierarhii arădeni au pus piatra de temelie pentru biserica Schitului „Izvorul Tămăduirii” de la Frumușeni.
2
Evenimente
Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârste între 12 și 15 ani, iar în acest an, tema abordată este „Egalitatea de șanse și curajul de a fi diferit”.
1
Local
ARAD. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.
Citiți principiile noastre de moderare aici!