Au fost realizate investiţii în apă şi canalizare, dar şi în asfaltarea străzilor. Primăria a luat împrumuturi uriaşe pentru a scoate cartierul Gai din „praf”. Dar, din păcate, Gaiul rămâne unul dintre cele mai „slabe” cartiere din ţară. Nu vorbim de utilităţile de acolo, ci de facilităţile medicale. O companie de imobiliare a realizat un studiu la nivel naţional şi a ajuns la concluzia că al nostru cartier se află în coada clasamentului din punct de vedere al facilităţilor medicale.
Distanţa mare faţă de Spitalul Judeţean Arad, transportul în comun deficitar, toate acestea au cântărit greu în clasamentul realizat de storia.ro. Cel mai bun cartier din ţară din punct de vedere al facilităţilor medicale este Dacia, din Timişoara, urmat de Ştefan cel Mare (Bucureşti), Gavana 3 (Piteşti) şi Zorilor (Cluj-Napoca). La polul opus, în coada clasamentului, se află Gaiul, Bereasca (Ploiești), Ferneziu (Baia Mare) şi Gara (Slatina).
„În general, orașele cu un număr mare de locuitori, cu un Produs Intern Brut ridicat și o rată a șomajului scăzută au fost considerate și orașele cu cele mai bune facilități medicale. La polul opus, cele mai dezavantajoase orașe din punct de vedere al facilităților medicale au în medie sub 100.000 de locuitori și o rată a șomajului ridicată”, spun cei care au realizat studiu. Numai că Aradul este exact excepţia care confirmă regula: avem rată a şomajului foarte scăzut, un PIB bunicel, dar suntem un oraş neprietenos dacă vorbim de facilităţile medicale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!