Arad. Balul Comunității Arădene – un eveniment care s-a remarcat prin eleganță, performanță și care a scos, încă o dată în evidență, capacitatea arădenilor de a dărui – a ajuns la cea de-a treia ediție, desfășurată sâmbătă seara la Palatul Cultural.
Evenimentul filantropic din acest an, în organizarea Remada, a asociației Europeanul și a asociației Sf. Martin, ne-a propus tematica „Aradul de azi, Aradul de ieri” – un concept arădean în premieră ce și-a dorit să evidențieze contribuțiile și aspirațiile înalte ale unor nume de rezonanță locală care, de-a lungul timpului, s-au făcut remarcate într-un context național sau internațional. „Un fusion influențat cu precădere de interbelic și contemporan”, după cum spunea Aurel Boiț, organizatorul evenimentului.
Cu credința că „Împreună putem schimba destine!”, aproape 300 de elevi au urcat pe scena Palatului Cultural, la invitația celor doi prezentatori, Zoltan Lovas și Daniela Boiț. Au fost premiați olimpicii arădeni care prin dăruire, seriozitate și pasiune au obținut rezultate excepționale în domenii precum științe, limbă și comunicare, arte, sport etc. și elevi care provin din medii sociale vulnerabile, dar care au obținut rezultate foarte bune la învățătură (media generală peste 9,00).
Nu au fost uitați nici voluntarii și medicii în proiectul „Împreună Salvăm Vieți”, dar nici arădenii care au avut rezultate remarcabile în carieră.
Când vine vorba despre arădeni remarcabili, trebuie să ne oprim asupra câtorva nume care, prin activitatea lor de-a lungul anilor, au reprezentat Aradul cu cinste, atât pe plan local, cât și peste hotare. Primul care a fost invitat să urce pe scenă a fost Florin Didilescu, care a fost premiat pentru promovarea francofoniei prin teatru. Tot pentru activitatea sa de excepție a fost recompensat cu un premiu și actorul Zoltan Lovas, cel care a avut și rolul de amfitrion al evenimentului.
Ca de fiecare dată, cea mai bună performanță anuală obținută de elevii arădeni la învățătură, artă, cultură și sport, a fost acordată de Ambasadorul Franței în România. Anul acesta, premiul special intitulat Prix d’excellence de l’Ambassade de France en Roumanie i-a revenit elevului Raul Andrei Floarea, care a obținut locul 3 la olimpiada națională de informantică.
Premiul oferit în semn de omagiu alpinistului Zsolt Torok, plecat dintre noi prea devreme, i-a revenit lui Andrei Dan, pentru rezultatele obținute la Campionatul Național de Cățărare.
Pe scena Palatului Cultural au mai urcat pentru a primi distincții Vlad Cojocaru – cercetător la Universitatea din Utrecht, care a făcut recent o descoperire recunoscută pe plan mondial în domeniul celulelor stem, soprana Paula Iancic și Vlad Alexandru Moț care se remarcă prin pasiunea sa pentru istorie.
Cargo – Clasic
Părțile artistice ale evenimentului au fost concepute să evidenţieze talentele tinerilor de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”Arad, ale trupei de dans X Style din cadrul Asociației Doma Art Style și ale studenţilor de la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timişoara.
Cel mai așeptat moment al serii a fost concertul susținut de Cargo, alături de Orchestra simfonică și corul academic al Filarmonicii Arad, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu. Un moment care a continuat ideea muzicală lansată la ediția din anul 2021, cu un proiect ce îmbină muzica clasică cu muzica rock sub denumirea sugestivă Cargo – Clasic. Formația Cargo, acompaniată în premieră de orchestra Filarmonicii, corul academic și elevii Colegiului de Arte ,,Sabin Drăgoi” din Arad, a interpretat opt piese muzicale din repertoriul propriu, reușind să ridice întreaga sală în picioare. A fost nevoie de încă un „bis” al celor de la Cargo, care s-au retras de pe scenă în aplauzele susținute ale audienței care nu s-a sfiit să cânte din toți plămânii alături de Adi Igrișan.
Trimite articolul
Xo intrunire foarte reusita,exprima spiritul Aradului.Insa cred ca s-ar fi putut organiza aceasta chermeza la complexul expozitional,unde era mai putin deranjul,si nu in centrul orasului,poate pentru a epata…Oricum,sa modifici ampalsamentul in sala palatului e prea mare aroganta autoritatilor organizatoare…
-
măi ocosule nu te gandesti ca pana la ”expo” nu mergeau nici jumatate din cei prezenti in sala la concertul asta?
Ii duceai tu cu Dacia ta pe toti? Asa a fost mult mai usor de realizat spectacolul. Multa lume a venit pe jos si a plecat apoi la terminare pe jos sau cu mijloacele de transport in comun.Sa nu mai zic ca au putut consuma bere si alte celea
Ai priceput sau sa iti traduc-
Pai in viziunea multora din cei prezenți, sala palatului cultural este o sala de mese. Bibi și Falca , doi scârboși inculți . La ce sa te aștepți din partea lor
-
-
Nu e organizare. E aroganta doar, un fâs cu fast. Da bine oricum, mai ales pentru neinitiati 😉