Gardul de sârmă ce împrejmuiește șantierul din Piața Catedralei, unde se fac lucrări în cadrul proiectului de regenerare urbană, a fost pus la pământ. Pentru că bloca circulația în zonă, mai mulți șoferi au sunat la 112 pentru a anunța “întâmplarea”.
La fața locului au fost trimiși pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. Aceștia au trecut la îndepărtarea gardului de pe carosabil. Deocamdată nu se știe dacă gardul a ajuns pe șosea din cauze… naturale sau dacă la mijloc a fost vorba despre o intervenție umană.
Proiect de milioane
Reamintim că proiectul modernizării şi reconversiei Pieţei Catedralei este o investiție în valoare de 24 de milioane de lei, având ca sursă de finanțare bugetul local. Locul în care a funcţionat fosta piaţă agroalimentară va fi transformat în zonă pietonală, cu funcționalitate de promenadă. Se vor reface şi se vor realiza noi spaţii verzi, se vor „desena” alei, se va amplasa mobilier urban şi se va construi o fântână arteziană. Durata de execuţie a lucrărilor de regenerare urbană a Pieţei Catedralei este de un an: 1 noiembrie 2022 – 1 noiembrie 2023.
Trimite articolul
XI se pare cuiva ca șantierul arată ca și cum la 1 noiembrie va fi gata?
Numai betoane! Daca tot au distrus piata, macar sa fi lasat spatiu verde!
Evident, ca și în cazul Bulevardului Revoluției, sunt fonduri locale, ca la Arad nu se poate cu fonduri europene. Ar trebui sa facem referendum pentru a deveni cartier al Oradiei… poate asa se vor face și pe fonduri UE la noi.
-
Eu zic sa iti dai un referendum la prostu de pe umeri. Vrei fonduri de îndatorare, esti dus.
Un dezastru urban. O zona complet distrusa.
Despre ce regenerare Urbana vorbiti cand betonul va fi inlocuit cu………………..beton !
Iata ce inseamna regenerarea Urbana :
““Set de operaţiuni destinate transformării bazei socio-economice a unor anumite zone urbane vechi în forme funcţionale şi spaţiale durabile prin atragerea de noi activităţi, noi firme, modernizarea ţesutului urban, îmbunătăţind mediul urban şi diversificând structura socială” (Spatial development glossary, European Conference of Ministers responsible for Spatial/Regional Planning (CEMAT), 2007, Territory and landscape, No. 2, Council of Europe Publishing);
principii pe care ar trebui să le respecte operaţiunile de regenerare urbană „iniţiate de autorităţile locale”:
– Conservarea caracterului şi identităţii locului,
– Revitalizarea durabilă, orientată spre piaţă, a patrimoniului construit,
– Crearea parteneriatului local,
– Planificarea integrată a operaţiunilor;
Aveti impresia ca P.M. Arad a respectat aceste pricipii , in special parteneriatul local ?
A tinut cont P.M. Arad prin reprezentantii sai de vointa aradenilor adica de vointa locala ?!!