ARAD. Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad a organizat, în perioada 3-5 martie, conferinţa internaţională „Asigurarea egalității de șanse prin management educațional și servicii de asistență psihopedagogică, în contextul distanțării sociale”, în cadrul căreia s-au reunit peste 250 de specialiști în domeniul psihologiei, psihopedagogiei, asistenței educaționale și managementului în educație din 15 țări, de pe 4 continente.
“Fiecare dintre aceștia, suplimentar activității de predare, se implică în proiecte, studii și colaborări internaționale din sfera consilierii psihologice și educaționale sau a psihologiei clinice și psihoterapiei, cu scopul de a implementa măsuri și politici pentru un act educațional conform cerințelor actuale”, anunţă reprezentanţii centrului arădean.
“Deschiderea conferinței a avut loc în prezența ministrului Educației, Sorin Mihai Câmpeanu, a vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc, al inspectorului școlar general al IȘJ Arad, Marius Göndör, a Ramonei Lile, rector al Universității <Aurel Vlaicu> și organizațiilor partenere, care au subliniat necesitatea organizării unor conferințe tematice, având în vedere că de doi ani de zile, experimentăm situații inedite, pentru care nimeni nu a fost pregătit nici profesional, nici la nivel psihologic”, mai spun aceştia.
Teme de aplicabilitate
Pe parcursul celor trei zile de conferință au fost abordate teme cu aplicabilitate practică în activitatea specialiștilor participanți, ideile promovate aducând inovație și constituind resurse noi în domeniul profesional. „Profităm de orice ocazie pentru a împărtăși din experiența noastră și, de asemenea, pentru a vedea cum se lucrează în alte sisteme în această perioadă, când mediul on-line este dominant. Mă bucur și le sunt recunoscător tuturor colegilor care ne-au împărtășit din experiența lor. Au fost trei zile pline, în care s-au discutat cele mai actuale probleme, într-un domeniu sensibil, raportat la faptul că în ultimii doi ani misiunea noastră a fost îngreunată de obligația de a comunica on-line din cauza pandemiei”, a declarat Ovidiu Toderici, director CJRAE Arad.
„Avem un respect deosebit pentru efortul cadrelor didactice și al părinților, de adaptare la situația actuală, pentru că au alocat resurse și timp suplimentar astfel încât actul educațional desfășurat prin mijloace electronice să fie cât mai aproape de școala tradițională. De asemenea, reafirm ideea că luarea deciziilor la nivel local, cât mai aproape de beneficiar, scurtează timpii de reacție și eficiența acțiunilor, ceea ce în perioadele de criză este și mai vizibil. De aceea, eu consider că descentralizarea, inclusiv în Educație, trebuie să continue, iar Consiliile Județene să primească atribuții sporite, dar și resursele necesare pentru o susținere adecvată a actului educațional”, a concluzionat Ionel Bulbuc, vicepreședintele CJA.
Trimite articolul
XCJRAE-o institutie care nu face nimic, se plimba pe bani europeni (ca sa nu zic se distreaza) si furnizeaza psihologi si logopezi incompetenti in scoli. O capusa a invatamantului 🙁