„Pecica este un model de dezvoltare la nivel național, în categoria orașelor de talia sa. Nu cred că exagerez dacă spun că rezultatele, care sunt foarte vizibile la fiecare pas, se datorează unui management administrativ inovativ și îndrăzneț bazat pe o proiecție pe termen lung. Sigur, asta a implicat și riscuri. Domnul primar Petru Antal și-a asumat să instrumenteze niște schimbări structurale în țesutul urban și știm foarte bine că opinia publică, pe de o parte, își dorește schimbări, dar pe de altă parte respinge deranjul provocat de schimbări. Ca pecican și ca președinte al Consiliului Județean, îl felicit pe primarul Petru Antal și felicit echipa sa din administrația locală pentru că au pus accentul pe atragerea fondurilor europene, pe parteneriatele internaționale care au adus bani în Pecica. În ultimele două decenii, Pecica a câștigat și implementat cu succes peste 50 de proiecte, în valoare totală de aproximativ 50 de milioane de euro și urmează să implementeze proiecte în valoare de 60 de milioane de euro în următorii 4 ani. Administrația locală a avut înțelepciunea să mențină o relație bună și la București, accesând fonduri guvernamentale pentru mari proiecte de dezvoltare. Apelez la răbdarea locuitorilor orașului Pecica, fiindcă am constatat că și aici, așa cum se întâmplă în multe alte locuri, oamenii devin sceptici și extrem de critici în situația în care așteptările lor nu sunt satisfăcute instantaneu. Este un fenomen general și, din păcate, marile proiecte care generează schimbările dorite de populație durează mult, cel puțin 3-4 ani de zile, dacă nu chiar mai mult. De cele mai multe ori, implementarea lor deranjează zona de confort cu care oamenii au fost obișnuiți. Adică, modernizarea unui drum, realizarea rețelei de apă sau de gaz înseamnă săpături, devieri de trafic, înseamnă zgomot, praf. Și nu doar în România, ci peste tot în lume. Eu am constatat că, exact ca în Caragiale, unii și-ar dori să se schimbe tot, dar fără să se modifice nimic. Și dacă totuși se modifică, îi taxează pe cei care au proiecte și muncesc, în loc să-i susțină și să aprecieze proiecția pentru viitor. De aceea, eu îl felicit încă o dată pe domnul primar pentru că si-a asumat acest risc, de a fi deranjant și de a construi”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
„Astăzi am semnat contractul de finanțare pentru proiectul ce prevede conectarea localităților Turnu și Sederhat, aparținătoare de orașul Pecica, la rețeaua națională de gaze naturale. Această investiție foarte importantă pentru comunitatea noastră are o valoare totală de 17.914.316,81 lei, din care 12.905.533,51 lei provin de la bugetul de stat prin programul «Anghel Saligny», 4.038.168,12 reprezintă contribuția noastră, iar 967.615, 18 lei vor fi suportați de către concesionar. Vreau să le mulțumesc cetățenilor din Turnu și Sederhat pentru implicarea lor în acest proiect. La fel ca și administrația locală, ei așteaptă de mult să aibă acces la utilitățile moderne și le mulțumesc pentru răbdare. Atunci când ai toate utilitățile la dispoziție, îți crește nivelul de trai și te poți gândi la dezvoltare. De acum mă aștept să vină și investitori în cele două localități aparținătoare de orașul Pecica, profitând de proximitatea cu municipiul Arad. Deja am reușit să le unim printr-un drum nou asfaltat, un proiect aflat aproape de final, dar despre care o să vă ofer detalii după ce se finalizează”, a completat Petru Antal, primarul orașului Pecica.
Trimite articolul
XLa niste preturi de paralizezi ! Ca asa s-a dat ordin de stăpânii plantației să fie jefuiți românii
Milionar sa fii sa platesti facturile lu guvernu asta 🙁
-
or făcut Gazu la fel de scump ca aurul vai de ea tara si de noi.
La 3 km de arad, la Sanpaul, de 30 ani primarii de la toate partidele nu reusesc minunea de a introduce gazul in sat. De 30 ani. Pana acum 4 ani era unul de la psd comunist, acum e un primar fotbalist de la udmr si asta face 4-5 ani deja. Tot nimic. La 3 km de arad.