ARAD. Explozia preţurilor la gaze naturale a făcut ca firmele de profil să identifice posibilităţi de a veni în ajutorul clienţilor. E.ON, cel mai important distribuitor de gaze naturale din judeţul Arad, şi-a propus să vină cu o ofertă care să aducă o predictibilitate a facturilor de gaz: facturi egale pe toată durata anului.
„Cu toții ne-am dori să cunoaștem cu exactitate, la începutul fiecărei luni, care sunt cheltuielile cu utilitățile, să știm cum să ne alocăm veniturile pe care le avem la dispoziție. Interesul este cu atât mai mare după venirea frigului când sumele de plată cresc, urmare a punerii în funcțiune a instalațiilor de încălzit, vara sumele de plată fiind mai mici. Pentru a veni în sprijinul clienților care își doresc să aibă cheltuieli predictibile lună de lună, E.ON Energie România a lansat un nou produs, E.ON Cost Control Gas. Astfel, indiferent de consumul lunar de gaze naturale, clienții vor avea de achitat sume egale, timp de 11 luni. Suma lunară se va stabili pentru fiecare client în parte, în funcție de istoricul consumului din ultimele 10-12 luni sau de convenția de consum. Prețul gazelor naturale pentru cei care optează pentru acest produs este fix timp de 12 luni”, au anunţat cei de la compania de distribuţie.
O regularizare
Cei de la E.ON explică şi modul în care va fi stabilit consumul real, în cea de a 12-a lună a anului.
„Regularizarea financiară se va face în luna a 12-a, când clientul fie primește banii înapoi, în cazul în care suma valorilor de plată lunare este mai mare decât valoarea consumului realizat, fie plătește depășirile pe factura de regularizare”, susţin reprezentanţii companiei de gaze naturale.
În ceea ce priveşte contractarea acestui program, arădenii interesaţi o pot face exclusiv online, pe pagina de internet eon.ro.
Trimite articolul
Xce regularizare mai vor sa faca daca eu comunic lunar exact consumul aratat de contor si platesc lunar factura??
-
Poate sunt alții care preferă să plătească 200 lei lunar în fiecare lunară decât să plătească în sezonul cald 50 lei și în cel rece 1000 lei lunar.
-
neclar, nu mai dai indexul lunar … iau ei ultimele 12 luni, aduna consumul, impart la 12 si iti da media, adica consum lunar constant.
Iar pretul final cu TVA este de 0,36101 lei/kWh. Cred ca este cel mai mare pret al lor de furnizare al gazelor.
-
Pocaitule,aici e vb de gaze naturale,BOR e cu totul altceva.
-
Ia zi ma saracie, despre ce-i vorba aici? Ca mor de curios. Asa pui problema de parca te-am deranjat de la negocieri cu ceva oligarh rus, paduchiosule care esti. Vezi ma ca-i tarziu si dimineata te asteapta banda, iar o sa motai si o sa urle ceva prostalau de sef la tine :)))
-
De ce plătim noi factura la gaz pe kwh când noi consumăm metri cubi?
Nu cred ca este cinstit si corect, sa devenim angajatii Enel,E-on,sau a altor prestatori de servicii si sa fim obligati pe telefonul platit de noi(aparatul+abonamentul sau cartele),pe timpul irosit stand la telefon unde raspunde un robot si daca nu transmiti intr-o anumita luna (presupunand ca esti plecat in concediu,delegatie,etc)si ti se trece consum estimat,iar luna urmatoare,chiar daca ai un consum mai mic,nu-l poti comunica ca nu-l primeste robotul.tDe ce se admit citiri estimate? Pai sa va spun de ce: Furnizorii de gaze,in principal E-on,dar si altii,au aproape 7 milioane de abonati.Daca la fiecare abonat,se estimeaza in medie cu 50 lei in plus (asta la abonati casnici,ca la intreprinderi sumele sunt mult mai mari)si tinand cont ca regularizarea se face de doua ori pe an,este simplu:7.000.000 abonatix50 lei/abonat=350.000.000 lei,adica 70.000,000 de EUR(socotind 1 EUR=5 lai),suma cu care noi abonatii imprumutam lunar corporatiile.Presupunand ca regularizarea se face la sase luni,noi ii creditam cu suma de 70.000.000 EURx6 luni=420.000.000 de EUR,sume nemeritate. Adica,aproape jumatate de miliard de euro.Si la furnizorii de energie electrica(la noi fiind Enel cel mai mare furnizor) este acelasi lucru.Adica alta jumatate de miliard de EUR.Banii,daca nu ai consum,nu-i mai vezi,ti se trimit facturi cu minus,dar dobanzile aferente banilor nostri,raman la ei. Asta e adevarata “protectie” a romanilor si nimeni nu se sesizeaza.Calculele sunt facute la nivel de tara.Dar sa admitem ca eu gresesc si nu se estimeaza cu 50 de lei in plus la fiecare abonat ,ci doar cu 20 de lei,atunci 7,000,000 abonatix20 lei/abonat=140.000.000 lei,adica 28.000.000 de EUR.Vi se pare corect?