George Maior era singurul ambasador pentru care șeful statului nu semnase decretul, la 12 iunie. Acordul Departamentului de Stat, elementul care lipsea pentru ca Maior să-şi poată ocupa noua funcţie, a ajuns abia acum la partea română.
Premierul interimar Gabriel Oprea a înaintat toate actele necesare președintelui Klaus Iohannis, care a semnat decretul de numire, ce urmează a fi publicat în Monitorul Oficial, la debutul săptămânii viitoare. Potrivit surselor oficiale, procedura în cazul lui George Maior a fost extrem de rapidă, fiind neobișnuit ca un ambasador la Washington să fie confirmat în doar patru săptămâni.
George Maior a deţinut opt ani funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii şi a demisionat din funcţie în ianuarie anul acesta. Celelalte propuneri ale preşedintelui Iohannis, între care Adrian Cioroianu, Emil Hurezeanu şi Mihnea Motoc au îndeplinit deja toate condiţiile pentru a se instala în noile funcţii.
Anterior desemnării sale la conducerea SRI, Maior a fost senator PSD, el fiind şi preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională din Senat. În perioada 2000-2004 a fost secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică şi Politica de Apărare în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. În această calitate a coordonat, din punct de vedere strategic şi militar, aderarea României la Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic, potrivit aceleiași surse.
Între anii 1992 şi 1997 a lucrat ca diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la Departamentul Tratate şi la Departamentul Afaceri Strategice. Din anul 1997 până în anul 1999 a îndeplinit funcţia de Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei României din Dublin, Irlanda. În anul 2004 i-a fost conferit gradul diplomatic de Ambasador în Ministerul Afacerilor Externe. Sursa : mediafax
Citiți principiile noastre de moderare aici!