ARAD. E clar: instituţiile statului nu se uită la bani, iar preţurile plătite de acestea sunt mult peste cele plătite de privaţi. Consiliul Judeţean Arad a reuşit „performanţa” să achite, pentru două gherete din lemn, un preţ demn de o vilă cu etaj. Peste 500.000 de lei, respectiv peste 100.000 de euro, a plătit instituţia judeţeană unei firme cu doi angajaţi pentru câteva scânduri şi un planşeu de beton, care însumează 66 de metri pătraţi. În luna aprilie a anului trecut, anunţam faptul că CJA a lansat o licitaţie prin care căuta o firmă care să construiască două căsuţe din lemn, pe malul lacului Ghioroc, suma pusă la bătaie fiind una de poveste: 117.000 de euro. La acel moment, când am scris faptul că instituţia judeţeană vrea să plătească o mică avere pentru cele două căbănuţe, am fost asiguraţi despre faptul că preţul va scădea mult în urma licitaţiei. Numai că acel „mult” pare a fi chiar puţin. Contractul a fost adjudecat pentru suma de 504.118 lei, respectiv 103.000 de euro, cu 14.000 de euro mai puţin decât valoarea iniţială lansată în licitaţie. Timpul a trecut, cele două gherete din lemn şi-au făcut apariţia pe plaja de la Ghioroc, iar acum consilierii judeţeni au fost chemaţi să aprobe declararea căsuţelor drept bunuri de interes judeţean şi majorarea patrimoniului cu valoarea lor.
Dar să vedem cine este firma care a fost „norocoasa câştigătoare” a licitaţiei organizată de CJA.
Denis Electric Team SRL este compania care a pus mâna pe mica avere de la Consiliul Judeţean. Potrivit datelor publice, compania are sediul în localitatea Cuvin, din comuna Ghioroc, şi a fost înfiinţată în anul 2019. Încă de la înfiinţare, firma a avut doi angajaţi, iar, potrivit declaraţiilor depuse la Finanţe, acelaşi număr de angajaţi îl avea şi în anul 2021. Aceleaşi date indică faptul că, în anul 2021, cel mai prolific an de la înfiinţare, firma Denis Electric Team SRL a avut o cifră de afaceri de 472.567 de lei. Asta înseamnă că, într-un an de zile, din toate lucrările executate, compania a încasat mai puţin decât dintr-un singur contract, oferit de Consiliul Judeţean Arad. Şi, cumva, tot aceeaşi firmă mai încasează 52.600 de lei de la instituţia judeţeană pentru realizarea pontonului de pe balta Ghioroc, în cadrul unei achiziţii directe, care nu a mai trecut printr-o licitaţie. Aşadar, în câteva luni, firma cu doi angajaţi din Cuvin a prins contracte de peste 110.000 de euro cu Consiliul Judeţean Arad. Pe lângă aceste contracte, lucrările preferate ale acestei societăţi au fost cele oferite de Primăria Ghioroc, lucrări acordate prin negociere directă, fără licitaţie.
Iar, pentru ca tabloul să fie complet, societatea care încasează averi de la CJA are un capital social de 200 de lei şi obiect de activitate „Lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat”. Toate acestea nu au făcut, însă, ca cei de la Consiliul Judeţean să nu ofere contracte grase acestei firme cu doi angajaţi.
Trimite articolul
XIeftine! Cam in linia băncuțelor de pe str.Mețianu, autoritățile judiciare așteaptă pensiile speciale.
Toate ca toate, clar de aici 90k de euro se impart intre beneficiar si exacutant. Baiul este ca maine vine anaf la mine in control si zice cum, asa profit mic ai avut? Uite, altii fac mai mult. Si ti-l da pe asta ca exemplu. Si te mai si pune sa platesti diferenta. In veci nu scapam de mafia asta comunista…
Sa traiti bine ! Asa cum numai in Romania se poate trai. La cat se plange romanul ca o duce rau, ce sa mai zicem de traiul unui animal in adapost?????
Voi nu ați auzit de firmele de casă ale partidelor?
Vezi cum s-a făcut str. Avram Iancu din Gurahonț de către firma unui șofer din Șiria, pupil pnl-ișt.
Sunteti rai. Poate firma a castigat lucrarea in cadrul programului “Primul Tun” lansat de autoritatile publice!
Dacă mai aveți îndoieli uitați-vă la Las Fierbinți, 100 real !
A mai fost și “deschidere”cu ciorbisti și fripturiști pe baltă…să vadă lumea că ei nu “face”rabat de la calitate nene.,.activități tipice de primării și tot felul de”centre județene,și “”culturi””…plimbați de acte,nu i întreabă nimeni pe aia ce anume fac ei?care este rolul lor acolo??
”este” bani nu va agitati
Nimic anormal intr-un stat mafiot. Totusi,chiar nu se intreaba nimeni,asa,de ochii lumii,care sunt jegurile politice care se infrupta din banul public in stil banditesc ?? Desigur,ele nu sunt din Primaria Ghioroc sau din Consiliul Judectea,sunt agenturi straine.
Arghiruș și Corneluș, vă așteaptă soarta lu Ioțcu și Luca. Dar se pare că ăștia au scăpat cu averea neconfiscată, așa că se merită…
Asa se fac bani “cinstiti” in tara asta.
Contează și amplasarea! E cam tot una pe plaja la St Tropez sau la Ghioroc, nu se compara cu Mamaia, dar nici lezne nu poate fi!
-
hhh,
E vorba de citeva lemne si cuie, nu de teren.