ARAD. La două săptămâni de la începerea şcolii – perioadă în care cursurile de la „Ghiba” au avut loc în spaţiul Fundaţiei Universitare „Vasile Goldiş” de pe Eminescu – s-a intrat în legalitate. Consilierii locali municipali au aprobat contractul de închiriere pentru imobilul situat în municipiul Arad, str. Mihai Eminescu nr. 15 în vederea relocării procesului de învăţământ al Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” Arad. „La şedinţa anterioară am aprobat documentaţia privind licitaţie, s-a licitat şi acum aprobăm doar contractul de închiriere pentru spaţiul de pe Eminescu” – a explicat Ştefan Szuchanszki, director al Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Arad.
Reamintim, necesitatea relocării a fost impusă de lucrările de reabilitare a sediului actual al Colegiului, situat pe Bulevardul General Dragalina nr.6.
Până în septembrie 2021
Imobilul de pe Mihai Eminescu nr.15 se consideră a fi adecvat atât din punct de vedere al locaţiei, cât şi prin faptul că asigură un mediu modern în care să se desfăşoare actul educational. Imobilul are o suprafaţă construită desfăşurată de 2.369,25 metri pătraţi și o suprafață de teren de 500 de metri pătraţi. „Suprafaţa construită desfăşurată care constituie obiectul prezentului contract este compusă din clădire principală dotată cu lift, regim de înălţime Sp+P+4E cu suprafaţa construită de 448,81mp şi suprafaţa utilă desfăşurată de 1.883,09 mp” – se arată în contractul de închiriere.
Durata contractului de închiriere a imobilului începe la 1 octombrie 2020 şi se încheie la 12 septembrie 2021, cu posibilitatea prelungirii. Chiria lunară pe care Primăria o va plăti Fundaţiei Universitare „Vasile Goldiş” pentru spaţiul închiriat este de 4.000 de euro, cu toate taxele incluse, plătibilă în lei la cursul comunicat de BNR în ziua lucrătoare anterioară emiterii facturii fiscale.
Repetiţie
Reamintim, începând din anul şcolar 2018-2019, în aceeaşi clădire de pe strada Mihai Eminescu s-au desfăşurat cursurile Colegiului Economic (al cărui sediu s-a aflat, de asemenea, în reabilitare). Valoarea chiriei a fost aceeaşi: 4.000 de euro pe lună, adică valoarea maximă permisă de caietul de sarcini al licitației organizate de Primărie.
Trimite articolul
XIn situatia asta de pandemie puteau inchiria spatiul pt copii si fara bani. Ar fi fost un gest umanitar zic eu ….
Apropos acest spatiu e proprietate privată ?
In poză se vede cum se pastreaza distantarea sociala de catre elevi . Fain ce sa zic!
Din ciclul (faci cadou) donezi imobile ca apoi sa plătești pt ele chirie
Micutii astia de ce nu sunt supravegheati de dascali? Se inghesuie de parca ar juca rugbi !
Această clădire a fost construită de Fundația Universitară ” Vasile Goldiș sau a fost răpită , cum procedează mai mereu această fundația dubioasă
Fostul UCECOM liber de elevi dar plin de moldoveni si olteni.
Rușine fundației universitare,, Vasile Goldiș” nu meritați acest nume.
Cladirea in care functiona BNR-ul, vis a vis de Primarie…nu a fost cumva donata UAV? Adica din Patrimoniul local donam si din Bugetul local platim! Cine? A adus Administratia ceva de-acasa sau jefuieste cetatenii? Jaf la drumul mare!
Universitatile aradene sunt in top afaceri imobiliare – cele mai profitabile investitii (pe termen scurt)! Pe termen lung ar fi fost calitatea procesului de invatamant dar asta nu imbogateste rapid…
Pentru un preț de cca 2€/mp in plin centrul orașului s-ar bate companii sa închirieze, consider ca este un preț mai mult decât corect și ca “hate-ul” nu-și are rostul.
-
Ești un prost/proastă ca sa nu rămâi anonim.
Tare curios as fii cum a obtinut fundatia acel imobil …