Conform proiectului de hotărâre CLM, se va aproba finanțarea obiectivului de investiții „Reabilitare clădire Colegiul Național Elena Ghiba Birta Arad” prin PNDL și asigurarea cofinanțării cheltuielilor obiectivului, nefinanțabile prin programul de la bugetul de stat, în sumă de 6.437.019,80 lei.
Execuția lucrărilor de la „Ghiba Birta” a început în 2019 după semnarea uni contract între Municipiul Arad și Asocierea SC VESA CONSTRUZIONI SRL cu asociatul RESEARCH CONSORZIO STABILE S.C.A.R.L.
Pe parcursul execuției s-a constatat necesitatea unor suplimentări ale cantităților de lucrări aferente instalației de securitate la incendiu și rețelele de curenți slabi, care conduc la modificarea indicatorilor tehnico-economici. Astfel, e nevoie de bani în plus.
În raportul de specialitate întocmit de Direcția Tehnică a Primăriei Municipiului Arad se arată că unitatea de învățământ a solicitat suplimentarea numărului de săli de clasă, de la 35 la 39, ca urmare a creșterii numărului de elevi, acesta fiind unul dintre motivele pentru care proiectul de reabilitare va costa mai mult. De asemenea, legislația privind securitatea la incendiu a construcțiilor s-a modificat după întocmirea Proiectului Tehnic, fiind astfel nevoie de alte modificări ale proiectului inițial – modificări ce au generat costuri mai mari.
De menționat faptul că la contractul inițial, care a avut o valoare de peste 11 milioane de lei, municipalitatea a mai adăugat un contract pentru lucrări suplimentare, scos la licitație în aprilie 2022, a cărui valoare a fost de aproximativ 3 milioane de lei.
În octombrie anul trecut, liderii PNL de pe municipiu – parlamentarul Sergiu Bîlcea și viceprimarul Lazăr Faur – au făcut o vizită pe șantierul de la „Ghiba”, reprezentantul firmei contractate spunând că după estimările lui, în luna ianuarie 2023 ar putea fi finalizate lucrările. Nici asta nu a fost să fie, însă. Informațiile furnizate de Primăria Municipiului Arad în ianuarie 2023 arătau că lucrările de reabilitare a clădirii Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” sunt realizate în proporție de 92%. Rămâne de văzut dacă elevii și profesorii de la „Ghiba” vor avea norocul ca în toamna acestui an să revină „acasă”. Până atunci, aceștia își continuă activitatea în diferite spații din municipiu, printre care și clădirea Universtității de Vest „Vasile Goldiș”, pentru care municipalitatea plătește aproximativ 4 mii de euro lunar, sub formă de chirie.
Trimite articolul
XDa bineînțeles. Asa fac băieții deștepți. Vezi are Francis Neumann, etc…Bravo. Întrebarea este: Voi aveți Dumnezeu?
pretul cel mai mic,11 000 000 se transforma in cel mai mare +3 000 000+6 000 000 =20 000 000
Firmele de casă pnl trebuie să prospere !!!!!