Cunoscută în special pentru lacul care devine „marea Aradului” în sezonul estival, comuna Ghioroc vrea să se facă remarcată şi pe alte paliere. Aşa că edilul localităţii, Corneliu Popi Morodan, face tot posibilul pentru a ridica Ghiorocul la standarde cât mai înalte. Şi, potrivit ultimelor veşti primite de la Bucureşti, îi şi reuşeşte acest lucru. Iar una dintre veşti se referă chiar la lacul din comună. „Mă bucur că suntem între cele patru comune din judeţul Arad care au câştigat finanţarea europeană a proiectelor pe PNDR. Ghiorocul va accesa fonduri europene pentru un proiect ce prevede asfaltarea a 15 străzi din comună, în lungime de aproape 7,5 Km. În acest proiect este cuprinsă şi asfaltarea drumului de acces către Plaja Ghioroc, unde se va face joncţiunea cu drumul deja asfaltat între localitatea Sâmbăteni şi Ghioroc, scopul fiind acela de a ridica nivelul turistic al comunei şi de ce nu al judeţului, ştiind faptul că plaja de la Ghioroc este un important obiectiv turistic al judeţului”, explică primarul. Un alt proiect european care a primit finanţare se referă la reabilitarea şi dotarea Căminului Cultural din Miniş. Aşadar, odată câştigate aceste proiecte, în perioada imediat următoare vor începe şi lucrările. „Pentru că asfaltările sunt cele mai solicitate de către cetăţeni, vom continua modernizarea străzilor. Anul acesta a fost asfaltată strada N. Bălcescu din Ghioroc şi deja a început pregătirea pentru asfaltarea străzilor Valea Satului şi A. Saguna din Cuvin, urmând ca în toamnă să asfaltăm străzile Crişan din Ghioroc şi Valea Bisericii din Miniş”, a mai anunţat Corneliu Popi Morodan.
Copiii, principala ţintă
„Din dezbaterile cu cetăţenii am constatat că se doreşte foarte mult investiţia în copii, adică modernizarea şi dotarea şcolilor. De aceea, împreună cu cetăţenii, am stabilit că vom încerca în viitor accesarea de fonduri europene pentru un proiect mai mare prin care se doreşte construirea unei săli moderne de sport în curtea şcolii generale din Ghioroc, implementarea unui sistem 100 % ecologic pentru încălzirea, ventilaţia şi climatizarea şcolii generale şi a liceului, dotarea la standarde europene a şcolilor din comună cu laboratoare moderne de biologie, chimie, fizică, dar şi a sălilor de curs, iar la liceu, pe lângă dotări, dorim să izolăm termic sala de sport şi să o modernizăm”, a mai anunţat primarul din Ghioroc. Şi tot pentru copii este şi un alt proiect gândit de Corneliu Popi Morodan, respectiv înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit şi a unui afterschool.
Reînvie Săgeata Verde
O altă mare dorinţă a lui Corneliu Popi Morodan se referă la repunerea în circulaţiei a tramvaiului Săgeata Verde. „Ma gândesc la un proiect împreună cu cei de la Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Judeţean prin care încercăm să reînviem celebrul traseu al tramvaiului Săgeata Verde pe ruta Arad-Ghioroc. Acest lucru va avea legătură cu turismul vini-viticol din podgoria Miniş, mai exact la finalul traseului se vor vizita cramele viticole, se vor face degustări de vin şi se vor vizita muzeele din comună. Prin acest lucru dorim să reînviem tradiţia viticolă din podgorie şi, totodată, circulația celui mai vechi tramvai electric din sud-estul Europei care este cel de-al optulea din lume. Am avut turişti inclusiv din Londra care au venit să viziteze podgoria noastră, aici fiind prima școală viti-vinicolă din România”, explică primarul din Ghioroc.
Citiți principiile noastre de moderare aici!