„Cel mai bun exemplu este cel al Legii privind salarizarea unitară. Suntem cu legea pe masă şi primim semnale de la Guvern că nu sunt fonduri pentru a susţine majorările salariale. Nu sunt fonduri acum, la jumătatea exerciţiului bugetar, pe un buget care de la început a ridicat suspiciuni că este dificil de realizat. Ce facem anul viitor, peste doi ani, având tot bugete imprevizibile? Decizia majorării salariilor nu trebuie să fie una făcută pe un an sau doi, ci pe termen lung, cu susţinere bugetară. Altfel, riscăm să avem parte de o nouă criză economică”, a afirmat Glad Varga.
„Sigur, orice politician îşi doreşte un nivel de trai ridicat, salarii mai mari pentru cetăţeni, în special în domenii vulnerabile precum Sănătatea sau Educaţia. Dar aceste majorări salariale trebuie să aibă o susţinere bugetară şi, mai ales, trebuie să urmărească o anumită echitate, un echilibru. PNL a avut câteva propuneri, transformate în amendamente, prin care să asigurăm acest echilibru”, a completat Glad Varga.
„Am votat «pentru» la Legea salarizării unitare pentru că o astfel de lege este necesară. Dar o Lege care într-adevăr să aducă echitate şi echilibru în sectorul bugetar. Dacă PSD şi-ar fi dorit cu adevărat o astfel de lege ar fi ţinut cont şi de aspectele ridicate de PNL. Dar, PSD a demonstrat, în acest an de propagandă continuă, că nu îşi doreşte cu adevărat decât să puncteze la capitolul «populism», să distragă atenţia cetăţenilor de la alte manevre politice, gen Ordonanţa 13. Acum, se pare că PSD a ajuns la fundul sacului cu promisiuni”, este concluzia deputatului liberal.
Citiți principiile noastre de moderare aici!