Chiar dacă afară este încă o vreme rece şi umedă, luna februarie este una deosebit de activă din punct de vedere al grădinăritului. Dacă este prognozată o vreme excepţional de rece, protejează plantele care înfloresc devreme sau cele delicate, prin acoperirea lor cu un material textil. Îndepărtează acoperitoarea de îndata ce vremea devine mai caldă.
Arbuştii şi arborii
Arbuştii şi arborii sunt încă destul de scufundaţi în starea latentă pentru a putea fi transplantaţi în această lună; dacă mugurii vor începe să se deschidă, va fi deja prea târziu. Copacii care nu au fost hrăniţi în toamnă, ar trebui hrăniţi în profunzime, prin săparea unor găuri de 2,5-5 cm adâncime, la o distanţa de 1m una de alta, în jurul liniei de infiltraţie şi umplerea acestora cu un fertilizant potrivit. Un strat de gunoi de grajd ar fi, de asemenea, un tratament excelent pentru copaci.
Începând cu jumătatea şi până la finalul lunii februarie, este perioada de fertilizare a arbuştilor şi a plantelor veşnic verzi. Foloseşte un fertilizant de tip acid pentru a hrăni plantele perene, coniferele, rododendronii, azaleele şi cameliile. Foloseşte un fertilizant universal pentru a hrăni trandafirii şi alţi arbori şi arbuşti foioşi. Dacă foloseşti fertilizanţi solizi, ai grijă să uzi bine pentru că aceştia să intre în sol.
Fii atent la:
• Plantele de apartament au observat, lungirea zilelor şi şi-au început creşterea. Poţi începe să le fertilizezi din nou, dar foloseşte un amestec de fertilizanţi diluat la 50% până când creşterea va deveni mai intensă.
• Verifică uneltele pentru gradinărit. Nu aştepta venirea primăverii pentru ca să îţi pui la punct maşina de cosit iarba.
• În caz de ninsoare, asigură-te că perii sau scuturi zăpada de pe ramurile arbuştilor şi plantelor perene.
Citiți principiile noastre de moderare aici!