În acest sens, împreună cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi Primăria Arad prin Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară, parlamentarul arădean a organizat luni, la sediul CCIA, o primă dezbatere publică intitulată sugestiv „Grădiniţa mai aproape de jobul părinţilor”, la care au participat reprezentanţi ai câtorva mari companii arădene.
„Situaţia economico-socială actuală impune înfiinţarea unor grădiniţe în incinta marilor corporaţii, în parteneriat public-privat. Părinţii trebuie să-şi focalizeze acum atenţia în acelaşi timp pentru job, dar şi pentru grija copiilor. Grădiniţa copilului lângă jobul părintelui ar însemna mai puţin stres pentru angajaţi. Am vrut să avem această întâlnire pentru a vedea dacă există interes din partea firmelor aradene, pentru a putea demara acest proiect. Firmele ar trebui să pună la dispoziţie un spaţiu iar statul să vină cu deductibilităţi pentru firme, ca acestea să fie interesate. De asemenea, personalul de specialitate să fie de la stat iar cel administrativ, din partea firmei”, spune deputatul Claudia Boghicevici. O a doua dezbatere pe această temă va fi organizată pe viitor; vor fi invitaţi atunci contabilii, ca discuţiile să se poarte pe cifre. Firmele vor propune variante de deduceri pe care le-ar primi de la stat dacă ar înfiinţa gradinite.
Pasii pentru infiintarea unei gradinite
Trebuie să existe: un spaţiu corespunzător, cu minimum 6 mp pentru un copil; 10 – 20 de copii într-o grupă; personal didactic calificat; personal auxiliar; avize de la diverse instituţii (DSP, PSI). Urmează obţinerea autorizării de funcţionare provizorie, apoi acreditarea.
JA – G.K.
Citiți principiile noastre de moderare aici!