GRĂNICERI. Pandemia de coronavirus este tratată cu mare stricteţe în comuna Grăniceri, dar şi profesionist. Într-o vizită pe care am făcut-o în Grăniceri, pe primarul Claudiu Bătrînuţ l-am prins într-o şedinţă la care participau directorul şcolii gimnaziale din Grăniceri şi şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună. „Pregătim începerea anului şcolar 2020-2021, cu asigurarea tuturor condiţiilor pentru desfăşurarea actului educaţional conform normelor de siguranţă şi a legislaţiei în domeniu, privind pandemia de Covid-19. Avem posibilitatea să respectăm legislaţia, întrunim toate condiţiile, mergem pe varianta verde, cu asigurarea condiţiilor prevăzute de lege, cu un metru pătrat pentru fiecare elev. În cazul în care va fi bulină galbenă sau roşie, ne adaptăm şi vom ţine cont de sfaturile primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Totuşi, sperăm să rămânem cu bulină verde, să nu avem cazuri deloc”, ne-a spus primarul.
După ce ne-a expus situaţia pregătirilor pentru începere şcolii, Claudiu Bătrînuţ ne-a povestit despre realizările sale, mândrindu-se cu faptul că, atât Grăniceri, cât şi Şiclău, sunt aproape „închise” din punct de vedere al reţelelor de apă, canalizare şi a asfaltului. „Suntem în implementarea unui proiect pentru extinderea canalizării, în scurt timp facem recepţia la terminarea lucrărilor. Proiectul a fost finanţat prin PNDL 2 şi, după finalizare, va asigura un grad de confort populaţiei din cele două localităţi ale comunei, respectiv Grăniceri şi Şiclău”, ne-a explicat primarul. Ce s-a realizat în cadrul acestui proiect? 16 kilometri de reţea de canalizare, şapte staţii de pompare şi 2,3 kilometri de reţele de refulare. „Acest proiect este continuarea unui prim proiect prin care am reuşit să realizăm staţia de pompare şi opt kilometri de reţea de canalizare. Acum suntem la un procent de 90 la sută de acoperire a comunei în ceea ce priveşte canalizarea”, a declarat Claudiu Bătrînuţ. Valoarea totală a acestui proiect este de 7,2 milioane de lei.
Despre asfalt
Dacă vorbim despre asfalt, vorbim despre un contract multianual plătit din bugetul local, un proiect demarat din 2016. „În anul 2016 am demarat proiectul de asfaltare a străzilor, cu tot ce înseamnă aceasta: studiu de fezabilitate, proiect tehnic, acorduri, licitaţia pentru execuţia lucrărilor, la care au participat opt societăţi de profil, selectarea ofertelor conform legislaţiei, cu preţul cel mai scăzut şi durata de implementare cea mai scurtă. Prin acest proiect, am modernizat prin asfaltare 8,2 kilometri de străzi în Grăniceri şi 8,3 kilometri de străzi în Şiclău. Asta înseamnă cu 98 la sută din străzile comunale au fost modernizate prin acest proiect. În prezent, se realizează ultimele lucrări în Şiclău, acostamentele, urmând a fi aplicate marcajele şi montate indicatoarele rutiere”, ne-a spus Bătrînuţ. În ceea ce priveşte costurile, modernizarea străzilor din Grăniceri a costat 4.210.898 de lei, iar modernizarea străzilor din Şiclău a costat 4.062.831 de lei. „Finanţarea a fost asigurată de la bugetul local în proporţie de 90 la sută, iar 10 la sută am primit cofinanţare de la Consiliul Judeţean Arad”, ne-a spus primarul din Grăniceri.
Tot la capitolul infrastructură rutieră poate fi încadrat şi proiectul de modernizare a drumului Grăniceri-Pilu. „Am făcut lobby la Consiliul Judeţean pentru realizarea acestui drum, un drum de macadam, de pământ, care nu a fost asfaltat niciodată. Această investiţie a fost un demers firesc. După ce am terminat asfaltarea străzilor care erau în administrarea Consiliului Local, era şi normal ca drumul Consiliului Judeţean să fie şi el refăcut. Dacă ne gândim că drumul spre Pilu este gata acum, putem spune, că dintr-un capăt de judeţ, comuna noastră a devenit o zonă de tranzit. Şi asta cred că se va vedea în economia zonei în anii următori”, a declarat Claudiu Bătrînuţ.
Pe fonduri europene
Dacă vorbim despre proiectele europene implementate în comuna Grăniceri, primarul ne-a spus că o reţea de WI-FI, respectiv de internet gratuit la toate instituţiile publice şi în parcurile din ambele localităţi, a fost realizată cu fonduri nerambursabile. „Direct de la Comisia Europeană, am primit 15.000 de euro pentru acest proiect. Au fost achiziţionate 12 terminale, şapte de interior, cinci de exterior”, detaliază Bătrînuţ.
Pe GAL, a fost realizată o achiziţie a unui cort de evenimente, cu mesele şi scaunele aferente, cu toate dotările necesare pentru organizarea de activităţi culturale. „Vorbim despre un cort pentru 350 de persoane, cu mobilier şi cu dotări. Proiectul a avut o valoare de 58.000 de euro”, spune primarul din Grăniceri.
Alte proiecte
Claudiu Bătrînuţ a enumerat şi alte proiecte şi achiziţii realizate de Primăria Grăniceri. „Avem un contract încheiat cu OCPI pentru cadastrarea tuturor imobilelor de pe raza comunei, proiect la care se lucrează deja. În etapa următoare, oamenii vor fi anunţaţi să vină cu documente pentru întabularea gratuită a terenurilor”, spune primarul. Alte realizări care pot fi bifate ar fi şi două capele mortuare, una în Grăniceri, una în Şiclău, finalizate deja şi date în folosinţă.
Şi pentru viitor
Claudiu Bătrînuţ a gândit şi proiectele pentru viitor. „Am depus deja cerere de finanţare la CNI pentru consolidarea drumurilor care au fost modernizate în perioada 2012-2014 prin aplicarea unui al doilea strat de asfalt, plus realizarea unor piste pentru biciclete lângă drumul judeţean, proiect introdus pe lista sinteză a Ministerului Dezvoltării. Un alt proiect pe care îl dorim implementat este realizarea unui nou sediu al Primăriei Grăniceri. Totodată, vrem să continuăm investiţiile în ceea ce înseamnă pavarea trotuarelor. Dacă vorbim despre fonduri europene, lucrăm deja la un studiu de fezabilitate pentru sisteme de irigaţii pentru o suprafaţă de aproximativ 4.000 de hectare de terenuri agricole. Ne propunem şi introducerea reţelei de gaze naturale în Grăniceri şi Şiclău, modernizarea drumurilor de exploatare către fermele zootehnice din cele două localităţi, dar şi susţinerea activităţilor cultelor şi asociaţiilor din comuna noastră”, a declarat Claudiu Bătrînuţ. JA-P.E.
Trimite articolul
XSpune cum ai băgat incalzirea în pardosea la biserica și pe aceasi bani și acasă la dvs…..sau spune cum furai curent de la dispensar pentru primărie 🙂
Si cat pamant arabil a achizitionat de cand e primar ? Si cate utilaje…sa credem ca din magazin ? Sau din salariu ? A facut ca nu a facut de la el din buzunar degeaba il lingeti pe fata toti .nu inteleg de ce nu controleaza cineva averea acestor inteligenti farà Şcoala …cand ajung la putere nu mai poti discuta ca li se urca banii la cap
-
De ce nu il intreaba nimeni pe acest “Edil”de cand este in functie cati km a facut cu autoturismul primariei la terenurile agricole pe care le detine,de ce remorca si tractorul primariei au devenit proprietate personala si de ce angajati ai primariei lucreaza in timpul programului terenurile acestuia.Unde este oare DNA-ul?
Intr-adevar a “facut multe”,dar pentru el. Asa cum promite sa faca sisteme de irigatii tot pentru el,adica unde detine terenuri agricole.Cat de idioti ne crede acest “binefacator al comunei”?
Intrebati-l de ce nu a facut nimic pe fonduri europene?Oare pentru ca nu a putut fura nimic?Nu mai exista acel comision de20-25%/
Tare am impresia că sub masca comentariilor anonime se ascund persoane răuvoitoare, oameni care nu au curajul să spună în față dacă au ceva de spus. E cu atât mai trist că o singură persoană publică sub mai multe nume, Adevărul, Sergiu și Grăniceri, aruncă cu noroi în comuna care are toate drumurile asfaltate, canalizare, apă potabilă, împrăștie mizeria nu asupra unui om, asupra unei echipe care a făcut din comuna asta un loc de invidiat. De fapt cred că aici e buba! Întămplarea face că știu cine a scris și o să demonstrez acest lucru pentru că locuiesc în această comună și nu permit oligofrenilor să-și bată joc de pământul nostru sfânt. Îl cunosc pe PRIMAR, e un om de toată isprava, e omul care se luptă pentru calitatea investițiilor cu cei care realizează lucrări în comună, tocmai pentru că nu e un om compromis. Veniți aici și întrebați oamenii. Nu permiteți invidioșilor și celor care scot limba de un cot după capital electoral să arunce cu mizerie peste noi toți. Dar vom dezvălui identitatea persoanei. Cât despre funcții, ele vin și trec, să fim bucuroși că pământurile se muncesc în comună, că trăim ca la oraș. Principalul lucru este să fi mereu cinstit: cu tine, cu statul, cu toți cei din jur. Restul e gargară…
-
Ai baut apa de la Graniceri ? Sau ai si tu abuz de putere spre a arata probabil adevarata persoana din spatele commentariilor? Ce te face sa crezi ca nu sunt reale ? Sa incepem cu tine ..,poate iti da un mic si un suc cand afla cine esti .si de la restu’ plangere pentru ca exista termeni de confidentialitate , daca stii ce sunt …
Proiectul cu Wifi4Eu in data de 13.03.2020 ora 13:14 a fost achiziționat. In 5 luni de zile nu a fost implementat, sa implementat acum cu alegerile …
In data de 10.01.2020 a fost o intervenție foarte dificilă pentru pompierii în Comuna Grăniceri la un imobil de 600 mp.
In data de 22.01.2020 ora 09:30 sa achiziționat un Cazan Ecos RLG 125 KW . In data de 8.07.2020 15:03 s-au cumparat 1000 exemplare de ziare pentru informarea locuitorilor cu tot ce se intampla pe raza sa administrativă – 7.740,00 lei ziarele , vi s-au înmânat măcar ? Toate achizițiile le puteți găsi pe situl Seap.
Dupa cat se lauda acel dezmierdat de copil al sau cu cate sute de mii are in conturi, cum isi cumpara el haine de 5000ron odata, cum a cumparat el zeci de hectare de pamant. Ce mai poti crede ? Daca el are sute de mii de euro in conturi, tacsu are milioane.
Un trantor care nu a muncit o zi in viata lui se lauda ca are atatia bani, de unde?
apropo nu stiam ca pe primaru il cheama si Eleanora.
Sub comentarii anonime cu totii putem sa fim smardoi, cu totii putem arunca cu noroi in stanga si in dreapta, ma intreb de ce nu aveti curaj sa o faceti si public, de ce nu postati pe Facebook aceste acuzatii atat despre primar cat si despre copilul lui? Mi se pare jalnic sa te legi de familia si copiii omului, cu ce ti-a gresit copilul ala tie, coco? Sa ne uitam putin in spate, prin 2007,cand nici macar drumul principal nu era asfaltat? Ce a facut Claudiu in graniceri nu o sa mai faca niciunu niciodata. Si sa nu uitam ca oamenii astia lucreaza zi si noapte, toti, normal ca isi permit haine si masini si utilaje si pamanturi, tu care stai sa le porti grija, te-ai gandit sa pui mana sa lucrezi sa vezi cum se castiga banul?