Groapa celebră de pe strada Obedenaru și-a schimbat stăpânul. A fost vândută de fostul proprietar care nu a mai reușit să depășească stadiul de groapă al lucrării, unei alte persoane care se pare că vrea să continue lucrările. Cel puțin așa susțin reprezentanții Primăriei Arad care ne-au confirmat că nou proprietar a făcut demersurile necesare pentru obținerea avizelor de construcție și reluare a lucrărilor.
Toate speranțele locuitorilor din imediata vecinătate a gropii, care se apropie vertiginos de blocuri şi a surpat deja pământul de sub câteva garaje, se pun în noul stăpân. Toți speră, e drept cu resemnarea dată de vechea experiență, că se vor mișca lucrurile și groapa se va transforma în fundația unei clădiri. Nu va mai fi doar o baltă infectă care atrage ţânțari și adună mizerie. Nu va mai fi un pericol public pentru cei care trec prin zonă. Un pericol care putea fi demult înlăturat, dacă polițistul care a făcut ancheta la locul faptei după plângerea Poliției Locale pentru infracțiunea de distrugere (trotuarul a fost înghițit de groapă) nu ar fi avut „orbul găinii” și și-ar fi făcut constatarea la locul cu pricina și nu din birou.
Povestea acestei gropi e mai veche de 4 ani. Totul a început cu o groapă de 2,5 metri adâncime care trebuia să devină fundaţia unei case cu două etaje şi mansardă. Şi a continuat cu multe amenzi date executantului Poleac Florin pentru că nu a respectat normele în vigoare din domeniul construcţiilor. Au fost date o serie întreagă de amenzi, din 2010 tot la două luni distanţă, însoţite fiecare de un proces verbal de inspecţie unde erau specificate toate neregulile şi obligativitatea de a le rezolva. Nici executantul şi nici foștii proprietarii, Novac Marius şi Baltă Ioan, nu s-au conformat. Pur şi simplu au sfidat inspectorii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi pe cei din cadrul serviciului disciplina în construcţii din cadrul Poliţiei locale Arad şi au ignorat amenzile şi toate obligaţiile cerute de lege.
Era o singură soluție pentru a-l obliga pe proprietar să facă ceva pentru a rezolva situație. Plângerea penală. Serviciul din cadrul Poliției Locale a solicitat Municipalității să înainteze o plângere penală pentru că s-a comis infracțiunea de distrugere. Doar că cercetare pe care polițistul care s-a ocupat de caz a făcut-o a dus la cu totul alte concluzii. Fără nici o legătură cu realitatea. În raportul prezentat procuraturii cazul era dat cu autor necunoscut (deși erau toate datele celor implicați în dosar) iar trotuarul, în viziunea polițistului, nu era degradat. Trotuarul nici măcar nu a mai exista la momentul anchetei!
De atunci autoritățile au mai dat bani publici pentru diferite expertize, au mai discutat cazul în ședințele Consiliului Local iar acum soluția pare să vină din schimbarea proprietarului. Va dispărea groapa sau va fi din ce în ce mai mare?!
Citiți principiile noastre de moderare aici!