Problemele create de lucrările de introducere a canalizării în Gai încep să prindă glas. Este glasul disperării mai multor familii de pe strada Grozăveşti, care au nevoie de cizme de cauciuc şi vată în nas de fiecare dată când apa se revarsă la propriu precum un izbuc din gurile de canalizare proaspăt construite.
Familiile s-au coalizat pentru ca vocile să le fie auzite şi problema rezolvată, după ce de mai bine de un an ei se luptă odată la două săptămâni cu apa urât mirositoare ce le intră în curţi şi în garaje. În momentul documentării materialului, apa a ocupat în doar 15 minute toată partea carosabilă şi pornise vânjos spre curtea unei case.
La numărul 3
Doamna A. R. locuieşte la numărul trei pe strada amintită şi ne spune că e la capătul puterilor. Se luptă, de data aceasta, de cinci zile cu apa care tot ţâşneşte din gura de canalizare la fel de constant ca un metronom. Ba a chemat chiar şi pompierii vineri, însă aceştia i-au spus că nu pot rezolva problema.
O soluţie de moment pe care a găsit-o a fost şanţul destul de adânc săpat în grădina din faţa imobilului care opreşte pentru moment apa să ajungă la zidurile casei. În aceiaşi situaţie se află şi familiile ce locuiesc la numerele 1A şi 10.
Cine îi ascultă?
„Noi am depus solicitări şi la Primărie şi la firma constructoare şi de un a de zile nimeni nu se uită la noi. Încă nu suntem racordaţi la reţeaua de canalizare. Tot la două saptămâni apa care şi miroase urât ajunge prin gura de canalizare direct în casele noastre. Suntem la capătul puterilor. Uneori apa ajunge şi în garaj şi, atunci, singură trebuie să mut tot din garaj în pod. Suntem disperaţi, rugăm organele abilitate să ne dea o mână de ajutor. Suntem şi noi plătitori de taxe şi locuim totuşi într-un oraş!”, ne spune A.R., de pe strada Grozăveşti.
Lucrare nepreluată
Reprezentanţii Companiei de Apă Canal spun că încă nu au preluat lucrarea de la Primăria Arad şi că cei care pot soluţiona problema sunt constructorul împreună cu Municipalitatea.
„Noi ca şi Companie de apă suntem operatori de servicii şi nu putem interveni într-o astfel de situaţie. Trebuie ţinut cont şi de faptul că este o lucrare de anvergură şi se mai pot strecura greşeli. Acestea însă pot fi remediate”, a declarat Bruno Biringer, purtătorul de cuvânt al companiei.
Problema va fi soluţionată
Reprezentanţii Primăriei Arad spun că necazul oamenilor putea fi rezolvat de mult, dacă şi-ar fi spus păsul într-o cerere. Soluţia este una foarte simplă, pe hârtie cel puţin: cum pentru această lucrare din Gai încă nu s-a făcut recepţia, Primăria preia cererea depusă şi o transmite consultantului lucrării. Acesta, la rândul său, ia măsurile care se impun pentru a rezolva problema împreună cu constructorul. Aceşti paşi trebuie urmaţi de către toţi arădenii care se confruntă cu astfel de situaţii.
„Noi chiar astăzi vom avea o întâlnire cu consultantul care va afla de această problemă ce va fi soluţionată în cel mai scurt timp. Aceasta este modalitatea prin care noi aflăm toate problemele apărute pe şantiere. Este în interesul nostru ca cetăţenii să se bucure de lucrările executate şi nu să le facă viaţa un calvar”, au declarat reprezentanţii Primăriei.
JA – V.G.
Citiți principiile noastre de moderare aici!