ARAD. FCC Baschet Arad va avea parte de o misiune mai dificilă în Cupa României, după ce Universitatea Cluj-Napoca a fost admisă în competiție și repartizată în grupa „galben-albastrelor”. Din aceasta mai fac parte Olimpia CSU Brașov și Phoenix CSU Constanța. În cealaltă grupă sunt CSM Satu Mare, Agronomia București, KSE Târgu Secuiesc și CSM Alexandria.
„Olimpia Brașov și-a făcut transferuri destul de bune, renaște din propria cenușă, pleacă foarte greu și devine foarte puternică. La Cluj, din informațiile pe care le am, se implică puternic autoritățile locale, care vor susține și baschetul feminin, se vede din transferurile făcute. Constanța a primit un buget pe legea 69, adică pe finanțare directă, mult simplificată față de noi, au făcut achizițiile necesare.
Grupa noastră este extrem de echilibrată, se poate califica oricare din echipe Mi se pare mult dezechilibrată grupa cealaltă față de grupa noastră. Noi avem trei adversari destul de redutabili, prin prisma poziției în clasament din sezonul precedent. Cei de la Satu Mare au avut noroc, ar trebui să treacă fără niciun fel de problemă”, ne-a declarat președintele FCC Baschet Arad, Marcel Urban.
Conducerea clubului a luat în calcul și organizarea turneului grupei B din cupă la Arad (27-29 octombrie), exigențele organizatorice fiind foarte mari. Toate echipele trebuie cazate în același hotel (care să se încadreze la prețurile impuse de legislația actuală), iar lipsa spectatorilor din tribune face dificilă atragerea de sponsori special pentru acest eveniment. „Galben-albastrele” au primit o finanțare de la Consiliul Județean pentru cupă.
Mulțumiți de revenirea din LNBF
Clubul arădean susține decizia luată de federație, renunțarea la grupele din prima fază a sezonului regulat din campionat și revenirea la planul din vară, urmând ca toate echipele să se întâlnească în prima fază.
„Salut acest lucru pentru că eram una dintre echipele care susțineam acest sistem competițional. Grupa unică ni se pare cea mai potrivită pentru că acolo pot să-și măsoare forțele fiecare cu fiecare. Oricine poate să ajungă într-o formă de vârf foarte bună într-un anumit moment și într-o scădere de formă în altul. Se pot vedea plusurile și minusurile fiecărei echipe în fiecare moment al campionatului”, a adăugat Urban.
Cât va fi în vigoare sistemul cu turnee, cele 11/12 echipe vor merge într-un singur oraș, care are două săli regulamentare. Nu sunt foarte multe opțiuni cu două săli să se încadreze la ultimele cerințe, printre acestea fiind Sfântu Gheorghe, Cluj-Napoca, București sau Oradea. Primul turneu din LNBF va fi în 22-24 noiembrie, după meciurile naționalei din calificările la europeanul de anul viitor.
Întăriri?
„Echipa noastră se află deja de o perioadă în procesul de pregătire. Eu cred că creștem de la săptămână la săptămână, acumulăm ceea ce trebuie să acumulăm pentru a fi cât mai pregătiți la ora începerii turneului de Cupa României.
Nu ascund faptul că ne descurcăm destul de greu, că am avea nevoie de una, două jucătoare care să completeze lotul, dar acest lucru se poate face doar cu o finanțare pe care o așteptăm să vină în urma promisiunilor făcute, prin CMCA, prin noul proiect nerambursabil pe care noi l-am depus și așteptăm. Din punctul nostru de vedere, organizatoric suntem pregătiți la cele mai înalte standarde, fără să fie lipsă de modestie. Dacă se rezolvă problema financiară din partea Primăriei, eu cred că o să avem un cuvânt greu de spus în acest sezon”, a mai spus oficialul arădean.
FCC Baschet Arad are în vedere și perfectarea de meciuri de pregătire în perioada următoare. „Galben-albastrele” aveau două amicale programate la Târgu Secuiesc, dar din cauza costurilor mari de organizare pe plan local, gazdele le-au anulat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!