ARAD. Gruparea infracțională a acționat în anul 2018, în județul Arad. Prima dată la o casă de schimb valutar din orașul Chișineu Criș, după ce a scos din funcțiune sistemul de alarmare și supraveghere, reușind să sustragă seiful în care se aflau 40.000 de euro, în timp ce la Hălmăgel, aceeași grupare a spart două locuințe din care au furat bani și bunuri în valoare totală de aproximativ 70.000 de euro. În 2019, gruparea, formată din bărbați din județele Timiș și Hunedoara, a fost destructurată în urma efectuării mai multor percheziții de către polițiștii arădeni și adusă în fața legii.
Cauza a ajuns pe rolul Tribunalul Arad și a avut deja 16 termene de judecată. În 15 iunie 2021, judecătorul a decis pronunțarea sentinței pentru 12 august. La termenul din 12 august însă, Tribunalul Arad a decis să amâne pronunțarea pentru data de 23 august, „având nevoie de timp pentru deliberare”.
În total, 11 persoane au fost trimise în judecată. Inculpații sunt Loliș Ioan Nicolae, Stoicheci Adrian Cristian, Drăgan Gabriel, Luca D. Daniel, Wolf Ilie, Brusturean Ciprian Nicolae, Tomuș Florin Cătălin, Bulz Dorin, Abraham Eduard Sebastian, Mocanu Stelian Marian și Feier Mihai Ioan.
“În perioada martie 2018-martie 2019 cei în cauză s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat și ar fi săvârșit mai multe furturi din societăți comerciale și locuințe aparținând unor persoane fizice prin utilizarea de dispozitive de bruiaj a semnalului GSM emis de sistemele de alarmare și a unor instrumente special confecționate pentru deschiderea sistemelor de închidere a seifurilor, pe raza localităților Chișineu-Criș, Hălmăgel, Baia de Criș (județul Alba), Deva și Crișcior (județul Hunedoara) și pe raza județului Timiș, cauzând un prejudiciu de aproximativ 630.000 de lei”, s-a arătat într-un comunicat de presă la data efectuării descinderilor.
Doar 6 dintre cei 11 au fost depistați în urma perchezițiilor, restul fiind prinși ulterior de oamenii legii. Doi dintre inculpați, Loliș Ioan Nicolae și Drăgan Gabriel, erau cunoscuți ca făcând parte, în Timișoara, dintr-o celebră grupare de spărgători de lux, cea a lui Ioan Lucian Mihălțan. Banda lui Mihălțan, din care făceau parte și cei doi timișoreni prinși de polițiștii arădeni, a spart de-a lungul anilor bijuterii, firme de curierat, vile ale unor oameni potenți financiar, case de schimb valutar din vestul țării, de unde au furat bani și bunuri în valoare de milioane de euro.
Lovituri celebre
Printre cele mai mari lovituri date de gruparea lui Mihălțan în ultimii ani se numără furtul din locuința unui pictor austriac, de unde s-a sustras dintr-un seif suma de 1.200.000 de euro, dar și furtul din vila unui fost consilier din Timișoara, fiul fostului președinte al Tribunalului Timiș, de unde s-a furat un seif în care se găseau circa 400.000 de euro. În luna martie a anului 2017, gruparea a spart un atelier de bijuterii din Timișoara, de unde a plecat cu lingouri de aur în valoare de 400.000 de euro, după ce a tăiat cu aparatul autogen un seif masiv din oțel.
În vara aceluiași an, polițiștii din cadrul IPJ Timiș au organizat o operațiune de anvergură pentru prinderea grupării, însă aceasta a eșuat după ce membrii fuseseră avertizați de către un polițist, cu o zi înaintea descinderilor, că urmează să fie ridicați.
Trimite articolul
Xparca vad ca si astia vor fi eliberati de mafia din Judecatorie !! Suntem doar in Romania
Întrebați pe Szabo Ștefan despre furtul țigărilor de la UTA cum a dat tunul împreuna cu prietenii lui din banda de lux. Ca se tot lauda ca are bani de atunci ! Sa nu cumva sa îl uitați !
Și sa va povestească cum l-a pus in genunchi și pe Alin Iovanut și pe Doli Milicic când i-a furat banii :)) Oare polița nu ia nici o măsura ? Așteaptă tot Bucureștiul sa deslușească cazul ?