ARAD. Se lucrează prin piețele arădene. Conducerea TOP SA a finalizat sau este în curs de finalizare a mai multor obiective de investiții în municipiu. S-a pus punct lucrărilor la instalația de climatizare a halei din Piața Catedralei, în valoare de 176.000 lei. De asemenea, în aceeași locație, lucrările sunt în curs de executare la copertina de umbrire a pieței, lucrare în valoare de 220.000 lei. Și tot în curs de executare sunt și modulele de acoperire a meselor din Piața Obor, investiția fiind estimată la 130.000 lei.
Hala de la Miorița
În ceea ce privește Hala agroindustrială de la Miorița, va mai dura ceva timp până când arădenii se vor bucura de ea. Sunt două cauze care momentan blochează construcția ei: bani insuficienți și unul dintre proprietarii gheretelor de pe locul unde se va ridica hala, care refuză să-și rezilieze contractul. Valoarea totală de construcție a halei se ridică la 2.000.000 lei, iar până la data de 9 ianuarie, SC TOP SA avea alocați doar 604.000 lei. În momentul în care TOP SA va avea banii, și acestui proprietar îi va fi reziliat contractul, hala va fi construită pe ceiu 600 metri pătrați vizaţi. „Am reziliat contractele prin sentință cu doi dintre proprietarii de societăți comerciale din această zonă. În acest moment, aceste două locații sunt în curs de dezafectare. O persoană mai are contract în derulare, însă contractul va fi reziliat când vom dispune de bani necesari construirii halei. Agentul comercial va primi o notificare cu 15 zile înainte de rezilierea contractului”, ne-a spus Stelian Nistor, directorul SC TOP SA.
Ultimul proprietar
Probabil nu va fi greu de reziliat nici contractul cu ultimul dintre proprietari, dacă ar fi să ne luăm după cât de greu îi e şi acestuia. Ultimul proprietar de gheretă care a rămas în „picioare” dintre cele trei are şi el ofuri de spus. „Chiria pentru acest spațiu este ca și pe centru…foarte mare. Pentru 32 mp plătesc 1.200 lei chiria în fiecare lună. Am plătit 6.000 de euro pentru ca să cumpăr această bucată de pământ. Pur și simplu, e bătaie de joc. Noi încercăm să supraviețuim, însă este foarte greu. Nu sunt justificate sumele cerute pentru această locație”, ne-a spus Aurica Z., proprietara ultimei societăți comerciale dintre cele trei vizate.
Cert este că, până la urmă, de suferit au tot arădenii. Două gherete sunt la pământ „în curs de dezafectare”, și, deşi operaţiunea durează de câteva săptămâni bune…resturile construcțiilor sunt tot acolo. Imaginea este una dezolantă: stai la terasă pur și simplu între gunoaie. În tot acest timp, arădenii din zona Miorița visează la o hală modernă, utilată și curată, şi consideră că o merită.
TOP vs Supermarket
Nu e uşor nici pentru cea mai profitabilă dintre societăţile CLM. SC TOP SA îşi justifică investiţiile puţine şi prin concurența pe care le-o fac supermarket-urile. „Noi suntem o societate comercială, iar investițiile pe care le facem sunt din surse proprii, practic reinvestim banii tot timpul pentru a putea oferi servicii de calitate. Trebuie ținut cont și de faptul că avem concurență destul de puternică din partea supermarketurilor care sunt din ce în ce mai multe și care acoperă foarte multe zone din municipiu”, a prezentat problema Stelian Nistor, directorul SC TOP SA.
Citiți principiile noastre de moderare aici!