Deschis în 2012 după ani de zile în care a stat în paragină, Hanul „Moara cu Noroc” este scos acum la vânzare. Situat pe DJ792 Arad-Ineu, la kilometrul 35, hanul este deținut de Ovidiu Ciocan (20,5%), Balla Geza (33,33%) și Rodica Ioțcu (46,17%). „Atât eu, cât și ceilalți doi asociați simțim că a fost o provocare extraordinară pentru noi toți și că acum e momentul ca fiecare dintre noi să se înhame la alte provocări mai mici sau mai mari, după forța fiecăruia” – a declarat, pentru www.wall-street.ro, Ovidiu Ciocan, asociat și manager al hanului.
Scurt istoric
Clădirea cunoscută ca „Moara cu Noroc” a fost construită în perioada 1834-1837. În anii ’80 a funcționat ca microhidrocentrală, iar până atunci a fost moară de apă. Actualul proprietar a cumpărat clădirea în 2007, iar la 1 mai 2012 a deschis Hanul „Moara cu Noroc”. Oricine trece pe aici se gândește la „Moara cu noroc” din nuvela scrisă de Ioan Slavici. Dar nu există dovezi că acesta ar fi locul descris de Slavici, se crede mai degrabă că scriitorul s-a inspirat din toate cele 13 mori pe apă care funcționau la acea vreme pe Canalul Morilor. „Totuși, cea mai apropiată descrierilor este această Moară, iar pentru noi și pentru oaspeții noștri, aceasta este adevarata «Moara cu Noroc»” – a precizat Ovidiu Ciocan pentru www.wall-street.ro.
Suprafața
Suprafața totală actuală a Hanului „Moara cu Noroc” este de 18.000 mp, din care suprafața proiectată la sol măsoară 2.100 mp, iar suprafața construită este de 4.350 mp. În spațiul morii vechi a fost amenajat un hotel cu P+3E+M, dar hanul mai are o sală rustică de evenimente (P+E), o sală gotică de evenimente, bucătărie, bucătărie de vară și terase de vară.
Citiți principiile noastre de moderare aici!