Candidatul USL la Primăria Aradului, Gavril Popescu, a continuat prezentarea a ceea ce el a numit „Seria proiectelor fantastice şi ilegale” în Arad. Astfel, conform proiectului de buget, se alocă 180.000 euro+TVA pentru realizarea unor „hărţi de zgomot” în municipiu. Gavril Popescu spune că motivarea- o Hotărâre de Guvern, din 2005, este una falsă, deoarece aceasta se referă exclusiv oraşelor cu peste 250.000 de locuitori. Or, conform ultimului recensământ, Aradul are o populaţie de 172.827 locuitori. „Investiţia în valoare de 1 miliard propusă de Serviciul Tehnic din cadrul Primăriei Arad şi aprobată de primarul Falcă se face cu încălcarea în mod grosolan a HG. 321/2005 republicată.Ba mai mult se invocă articole şi date ireale dintr-un act normativ, pentru a induce în eroare opinia publică şi consilierii municipali, totul pentru a mai frauda şi a–şi însuşi o parte din banul public”.
Nefondată
Mai mult, arată Gavril Popescu, „Din nota de fundamentare cu privire la alocarea sumei de 1 miliard pentru elaborarea harţii strategice de zgomot nu reiese dacă, până la data de 18 iulie 2008 ,conf.HG 321/2005, s-au elaborat planurile de acţiune destinate gestionării zgomotului şi dacă acestea au fost supuse procedurii de participare şi consultare a publicului, conform aceluiaşi act normativ, deoarece aşa cum rezultă din documentaţie se trece direct la elaborarea hărţii strategice de zgomot.
De fapt prin acest prim pas se pregăteşte terenul pentru o fraudă de 180 000 euro +TVA, deci peste 200 000 de euro,bani ce vor fi obţinuţi din credite de angajament, pentru care arădenii vor plăti dobânzi”.Pe lângă aceasta, Popescu mai spune că „Parcul Reconcilierii reprezintă o altă prioritate a primarului Gheorghe Falcă, alocând suma de 1,8 miliarde lei din bugetul pe anul 2012 al Aradului pentru proiectarea şi executarea unei instalaţii de irigare a respectivului parc”. Acestea, precum şi altele, a declarat fostul prefect al Aradului, „sunt tunuri pe spatele arădenilor, care generează şpagă şi bani negri pentru alegerile locale care se apropie”, iar bugetul pe 2012 tocmai din acest motiv prevede cheltuieli mult mai mari decât veniturile estimate, deşi suntem în plină criză.
Citiți principiile noastre de moderare aici!