O platformă imensă din beton, situată chiar în centrul staţiunii, în imediata apropiere a Centrului de informare turistică, atrage atenţia tuturor celor care trec, în prezent, prin Moneasa. E viitorul heliport.
Despre acest proiect se vorbeşte de aproximativ doi ani, de când omul de afaceri arădean, Valer Blidar (proprietarul SC Astra Vagoane Călători), s-a hotărât să investească în Moneasa. „Noi intenţionăm să ne implicăm în dezvoltarea staţiunii, dar mai avem încă nişte probleme cu Primăria. În România, după cum se ştie, orice este fie foarte scump, fie foarte ieftin. Variantă de mijloc nu prea avem. Am constatat că ceea ce este acum în staţiune este mulţumitor pentru clasa de mijloc, pentru clasa mai puţin pretenţioasă. Dar pentru cei pretenţioşi nu sunt soluţii în Moneasa, la ora actuală. Varianta de lux lipseşte din peisajul staţiunii, deci ne axăm pe această zonă. Deocamdată lucrăm la infrastructură, într-un mod mai puţin practicat după revoluţie. În ultimii 20 de ani, nimeni nu a încercat să creeze o infrastructură solidă, să atace pas cu pas şi în mod durabil o afacere, ci a încercat să facă ceva din care să scoată bani cât mai repede. Noi vrem să facem ceva durabil, care să dea valoare staţiunii. Vrem să creăm infrastructură pentru ca oamenii cu bani să-şi găsească un loc în Moneasa” – subliniază omul de afaceri Valer Blidar.
Se lucrează
Aşadar, în locul fostei popicării şi pe terenul din jurul acesteia a fost turnată o platformă de beton, suspendată peste vale, unde va fi amenajat heliportul. „În Moneasa, locul e foarte îngust, nu există posibilitatea de aterizare cu elicopterul. Dar în acel loc (fosta popicărie – n.r.) vom crea posibilitatea de aterizare, iar locul va servi ca heliport pentru staţiune” – spune Valer Blidar.
Pe lângă acest obiectiv, investitorul are în vedere şi revitalizarea băilor termale de la Vila 1, de lângă lacul cu nuferi. „Lucrăm la infrastructură, receptăm izvoarele termale de acolo, acum e şantier” – precizează Valer Blidar.
AŞTEPTĂM ELICOPTERE
Un lucru e cert: Moneasa va avea heliport. Mai avem însă un pic de aşteptat până să vedem aterizând elicoptere în staţiune. Din informaţiile pe care le deţinem, Aradul are doi proprietari de elicoptere: Valer Blidar şi Sandu Ion. În ţară sunt peste 30 de elicoptere private. Acestora li se adaugă şi cele din spaţiul european, care ar putea primi permisiunea să aterizeze pe heliportul de la Moneasa.
Citiți principiile noastre de moderare aici!