ARAD. Cei șase care făceau parte din grupare se află în momentul de față sub măsura arestului la domiciliu sau sub cel al controlului judiciar, iar luni, 16 decembrie, aceștia au solicitat revocarea măsurilor luate pe numele lor. Tribunalul Arad a soluționat cererile acestora, respingându-le pe toate. Mai mult, instanța a menținut măsurile preventive luate împotriva acestora. Decizia Tribunalului Arad nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. Unul dintre inculpați a cerut revocarea măsurii arestului la domiciliu, instanța respingându-i solicitarea, în timp ce ceilalți cinci au vrut revocarea măsurii controlului judiciar luată în cazul lor. Nici cererile acestora nu a avut sorți de izbândă, Tribunalul respingându-le. „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv la domiciliu, măsură pe care o menţine, luată faţă de inculpatul Loliș Ioan Nicolae, urmând ca legalitatea şi temeinicia măsurii să fie verificată înainte de expirarea unui termen 30 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri judecătoreşti. Constată legală şi temeinică măsura preventivă a controlului judiciar privind pe inculpaţii Wolf Ilie, Tomuș Florin Cătălin, Bulz Dorin, Mocanu Stelian Marian și Feier Mihai Ioan – măsură pe care o menţine, urmând ca legalitatea şi temeinicia măsurii să fie verificată periodic, dar nu mai mult de 60 zile de la data pronunţării prezentei hotărâri judecătoreşti. Menţine toate interdicţiile stabilite în sarcina inculpaţilor aflaţi sub control judiciar prin ordonanţele procurorului de caz din 21.08.2019 date în dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, urmând ca inculpaţii să se prezinte ori de câte ori vor fi chemaţi în faţa Judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, în faţa căruia se află cauza. Respinge cererea de revocare a măsurii preventive formulată de inculpaţii antemenţionaţi. Cu drept de a formula contestaţie în 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu din 16.12.2019”, se arată în soluția Tribunalului Arad.
Furturi de 630.000 de lei
În perioada 2018 – martie 2019, gruparea din care fac parte cei șase au dat spargeri, în județul Arad, la o casă de schimb valutar din Chișineu-Criș, de unde au furat un seif în care se aflau aproximativ 40.000 de euro și la Hălmăgel, unde au intrat în două locuințe de unde au sustras bani și bunuri în valoare totală de 70.000 de euro. La fiecare spargere, gruparea avea grijă ca mișcările să nu-i fie înregistrate de camerele de supraveghere, în acest sens având aparate speciale de bruiaj a semnalului GSM emis de sistemele de alarmare și instrumente special confecționate pentru deschiderea sistemelor de închidere a seifurilor. Gruparea a mai dat lovituri în Baia de Criș – județul Alba, Deva şi Criscior – județul Hunedoara și pe raza județului Timiș, de unde au reușit să fure o casetă de valori în care se aflau câteva mii de euro. În total, prejudiciul creat de grupare se ridică la aproximativ 630.000 de lei.
Șase din nouă
În total, din grupare fac parte nouă persoane, patru din județul Timiș și cinci din municipiul Brad, județul Hunedoara. Trei dintre acestea nu au fost de găsit în urma descinderilor din luna august efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, pe raza județelor Timiș și Hunedoara, astfel că acestea sunt căutate în continuare, pe numele a două dintre ele Tribunalul Arad emițând mandate de arestare preventivă în lipsă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!