ARAD. Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de Poliţia Română, în cadrul fiecărui demers promovându-se, prin modalităţi inedite şi de impact, informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate.
“Noutatea campaniei din acest an constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceştia unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate. Conform agendei, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, la nivel naţional se vor difuza spoturi audio și video tematice, vor avea loc întâlniri cu grupuri ţintă şi distribuiri de materiale informative”, explică reprezentanții Poliției Române.
La nivelul României, în primele 10 luni ale anului 2019, au fost sesizate cu 4,12% mai puţine furturi din locuinţe, comparativ cu perioada similară a anului 2018.
Per ansamblu, mediul urban se confruntă cu un număr mai mare de astfel de fapte, comparativ cu mediul rural. Astfel, în oraşe s-au înregistrat 54,5% infracţiuni de acest gen, în timp ce în zonele rurale au fost sesizate 45,5%.
Aşa cum va face şi pe timpul derulării campaniei, Poliția Română recomandă fiecărui cetăţean în parte: Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă; Montează o încuietoare de calitate; Montează un sistem de alarmă; Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.
Trimite articolul
Xse ocupa administratorii sa afiseze la avizier ca apartamentele sunt sau nu locuite….. sa vina colindatorii nestingheriti 🙂