Chiar dacă centura în regim de autostradă a municipiului Arad şi autostrada Arad-Timişoara au devenit parţial funcţionale încă de la finele anului trecut, cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) continuă să solicite hotărâri de Guvern prin care cer terenul pe care trec cele două şosele de mare viteză. Ultimul proiect de hotărâre se află la transparenţă la Ministerul Transporturilor şi vizează cedarea unei suprafeţe de 5.050 de metri pătraţi către CNADNR. Iar instituţia care va ceda acest teren este Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, staţiunea de cercetare a bovinelor, şi asta după ce aceeaşi staţiune a mai dat autostrăzii, în anul 2011, peste 16 hectare de teren.
„În prezent, suplimentar faţă de suprafaţa totală de teren de 16,0324 de hectare, este necesară ocuparea definitivă şi a suprafeţei totale de teren de 5.050 de metri pătraţi şi transmiterea acesteia în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în vederea realizării activităţilor de interes naţional de către CNADNR”, susţin cei de la minister.
Multe loturi
În urma studiilor realizate de către reprezentanţii CNADNR, se pare că terenul luat în primă fază de la staţiunea de cercetare a bovinelor nu a fost suficient pentru realizarea în parametri normali ai autostrăzii, aşa că „drumarii” au făcut rectificările necesare şi cer, în plus, 17 loturi de teren cu diferite suprafeţe, de la 2 metri pătraţi, până la 1.714 metri pătraţi. Cel mai probabil, hotărârea de Guvern va fi adoptată în aproximativ două săptămâni.
Suprafeţe libere
Cei de la Ministerul Transporturilor susţin că „suprafeţele de teren care urmează a fi date în administrare nu fac obiectul unor contracte de concesiune, al unor cereri de retrocedare/restituire şi nici al unor litigii aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti”.
Pe autostrada Arad-Timisoara, pe o singura banda de mers!
Citiți principiile noastre de moderare aici!