Icrele sunt foarte sarace in tesuturi, ceea ce le face sa fie extrem de usor de digerat. In plus, prin continutul lor ridicat de nutrienti valorosi, sunt benefice organismului uman.
Contin o multime de vitamine (D, B12, retinol, acid ascorbic, niacina si riboflavina), dar si minerale precum zinc, fosfor si potasiu.
Consumul de icre devenit obicei alimentar, datorita continutului de substante nutritive, poate proteja organismul uman de multiple afectiuni cum ar fi:
– afectiuni ale inimii (atac de cord, ritm cardiac anormal, coagularea sangelui) – beneficiile se datoreaza scaderii nivelului trigliceridelor din sange;
– Alzheimer – acizii grasi polinesaturati gasiti in peste previn deteriorarea celulelor nervoase in timp si presiunea mare a sangelui, in plus, ajutand in privinta puterii de concentrare;
– cancer – diferite studii de specialitate au demonstrat ca cei care nu consuma peste se expun la un risc de pana la trei ori mai mare de a face cancer de prostata in comparatie cu cei care mananca in cantitati mari sau moderate;
– depresie – se poate diminua efectele acesteia prin consumul de peste, fiindca acizii grasi omega 3 cresc nivelul serotoninei de la nivelul creierului;
– artrita – uleiurile din peste reduc inflamatiile din organism cum ar fi artrita reumatoida;
– imbatranirea pielii – o dieta bazata pe consumul de peste poate diminua neplacerea provocata de aparitia ridurilor, intarziind procesul aparitiei lor.
Negre, rosii, portocalii sau albe: icrele au fost considerate dintotdeauna delicatese! Iar daca le preparam in casa, dupa retete sanatoase, icrele sint benefice in aproape orice dieta. Evident, trebuie consumate cu masura.
Ceea ce caracterizeaza toate icrele, benefic: au o cantitate mare de omega 3, acizi grasi polinesaturati, care, se stie, sunt pentru protectie impotriva diabetului, obezitatii, aterosclerozei si pentru dislipidemii.
Valoarea icrelor este stabilita in functie de culorile lor: negru, rosu, alb. Primele, si cele mai valoroase, sunt icrele de sturion. Cele de morun trebuie sa se vada bob cu bob, distinct, au o nuanta ceva mai deschisa. Iar cele de nisetru sau de cega sunt mai micute si mai inchise la culoare. Pe scurt, caviarul este, de departe, cel mai fin sortiment.
In topul icrelor de calitate urmeaza cele rosii sau de Manciuria, obtinute din somon. Acestea au un continut ridicat de fier, de acid folic si de vitamina A. Pentru ca au un continut destul de mare de sare si o savoare speciala, icrele negre se pot servi ca atare, pe feliute subtiri de paine prajita, unse cu putin unt.Icrele roșii de somon” sunt icre ale peștilor din familia Salmonide, cum ar fi somonul roz, somonul keta, somonul chinook, somonul roșu, somonul coho. . Icrele roșii au fost mult timp considerate un produs care susține forța de viață în organism, și sunt prescrise ca un remediu natural în cazurile în care este necesară ridicarea nivelului de hemoglobină din sânge. Trei felii de pâine pe zi cu icre roșii vă vor asigura 50% din necesarul zilnic de proteine, fosfor și iod pe deplin.
O varietate larga de ICRE gasiti acum si in magazinul nostru de dulciuri si vinuri din Rep.Moldova “Bucuria” de pe str.Calea Radnei 298, in incinta Galeriei Comerciale Real,
O varietate larga de ICRE gasiti acum si in magazinul nostru de dulciuri si vinuri din Rep.Moldova “Bucuria” de pe str.Calea Radnei 298, in incinta Galeriei Comerciale Real,
vis-a-vis de ”insulița” cu produse naturiste!
Sau la numarul de telefon – 0754 669 654
Citiți principiile noastre de moderare aici!