„Realitatea este că ne aflăm la un moment T0 în politica românească. Cum s-a ajuns aici se discută de vreo 20 și de ani încoace. Cine este de vină, este o întrebare pe marginea căreia divaghează mulți politicieni pe la televizor. Însă cât timp mai putem continua așa, nimeni nu știe dar, cu siguranță, nu pentru foarte mult timp”, spune senatorul Constantin Traian Igaş. În opinia lui, PSD Arad nu ar avea niciun drept să comenteze pe seama arestării preşedintelui CJA, acuzând, prin generalizare, PNL, din moment ce are un preşedinte condamnat, un premier inculpat şi „14 miniştri certaţi cu legea”. Mai mult, arată Igaş, PSD Arad „uită și faptul că Guvernul condus de premierul cercetat este cel mai mincinos și cel mai ostil guvern la adresa Aradului. Este Guvernul care a tăiat toate investițiile începute în județul Arad. Liderii locali vorbesc de corupție când partidul le este condus de un condamnat cu suspendare iar guvernul le este condus de un cercetat penal. Această tevatură este perpetuată de câteva decenii, dar sistemul de după revoluție, cu aspecte de corupție, este promovat de partidul domnului Ion Iliescu! Sau al domnului Adrian Nătase! Sau al domnului Victor Ponta! Și, mai nou, al domnului Liviu Dragnea! Sunt oameni care nu ratează prilejul de a comenta evoluția politică din România, deși sunt principalii promotori ai direcției politice de după 1989. Acești iluştri conducători ai PSD comentează pe marginea evoluției politicii românești ca și cum ar fi străini de ea, deși ei au contribuit din plin la sentimentele de ură și dezavuare generate în rândul populației la adresa noastră, a politicienilor. Membrilor simpli ai clasei politice actuale le-a rămas patalamaua pusă de sistemul domnilor Ion Iliescu, Adrian Năstase și succesorilor lor. Lupta noastră înseamnă, acum, mulțumită lor, dărâmarea a două baricade din percepția colectivă: percepția negativă asupra politicienilor și neîncrederea că ne putem face treaba acolo unde am fost aleși. Iar unii dintre noi continuă să demonstreze că nu suntem altfel decât suntem percepuți. Atacurile oportuniste trebuie să fie oprite. Timpul poate dovedi dacă acest moment T0 poate curăța diverse segmente ale societății românești, politic sau economic, nu bravura unor politicieni, locali sau naționali. După acest moment urmează, cu siguranță, o perioadă de tranziție. Cei care sunt pregătiți pentru perioada de tranziție se vor regăsi în politică și după 2016, ceilalți se vor pierde în istorie, una deloc măgulitoare. Rămâne întrebarea, cine are voința și putința de a traversa această perioadă cu bună-credință?”.
Igaş: perioadă de tranziţie politică
Senatorul Traian Igaş spune că politica românească a ajuns la momentul T.0, urmat de o tranziţie.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
Conservatorii lui Friedrich Merz au câștigat duminică alegerile legislative din Germania, urmați de partidul de extremă-dreapta AfD, care a obținut cel mai bun scor din istoria sa, potrivit sondajelor la ieșirea de la urne realizate de televiziunile publice, relatează AFP.
România
Rezultatele extragerilor loto din data de 23-02-2025 sunt următoarele:
România
O filmare postată pe TikTok a stârnit controverse după ce o mamă și-a băgat copilul mic într-o cadă plină cu zăpadă, în toiul iernii, spunând că vrea să-l „călească” și să-l facă „spartan”. Imaginile au atras rapid atenția tuturor, iar autoritățile s-au autosesizat, verificând circumstanțele în care a avut loc incidentul.
3
România
Aproximativ 150 de persoane, majoritatea refugiaţi din Ucraina, au participat duminică la un protest organizat în Bucureşti, prin care s-au marcat 11 ani de agresiune rusă şi trei ani de la declanşarea invaziei la scară largă.
5
Mapamond
Papa Francisc, spitalizat cu pneumonie şi a cărui stare de sănătate se menţine critică, a spus, într-un mesaj pentru rugăciunea Angelus, că-şi continuă cu încredere spitalizarea şi tratamentele, potrivit AFP.
ARADON Sport local
CS Universitatea Arad va încerca accederea în play-off, între primele opt echipe.
România
Mai mulți parlamentari PSD și ai minorităților naționale propun, printr-o inițiativă legislativă depusă la Parlament, ca evaluarea anuală a performanțelor profesionale ale funcționarilor publici să cuprindă și verificarea, în scris, a cunoștințelor teoretice actualizate privind actele normative care reglementează activitățile acestora.
3
Citiți principiile noastre de moderare aici!