Aceasta, deorece „dacă lângă cel mai votat demnitar am aduce votul pentru alegerile parlamentare, românii ar răspunde pozitiv și am avea o participare masivă la vot, ceea ce, automat înseamnă, o reprezentativitate exponențial ridicată. Și așa se plângeau liberalii în 2007 de un absenteism ridicat, provenit parțial din rândurile militanților și simpatizanților PNL”.
Igaş spune că are şi argumente de natură economică: „vreau să amintesc românilor că în 2011 am propus comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, un proiect al Ministerului Administrației și Internelor care aducea o economie de 20 milioane de euro la bugetul de stat. Un proiect care nu a primit avizul. Cele 20 milioane de euro le regăsim astăzi în costul referendumului.
În aceeași ordine de idei îmi pun întrebarea, putem oare să ne încredem că am învățat din această greșeală și vor accepta acum comasarea alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare, pentru că, totuși, vorbim de niște costuri uriașe care ar putea fi reduse”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!