Apărută la Editura Bookzone, București, 2022, cartea cuprinde răspunsurile date de părintele Necula și părintele Doboș la o serie de întrebări care ne frământă pe toți, invitându-ne să ne iertăm mai ușor, să ne iubim mai mult și să ne stabilim repere solide pentru a putea rezista furtunilor din jurul nostru. „Într-o epocă a dezbinării, autorii ne invită să privim dincolo de diferențele care ne despart și să redescoperim cât de multă nevoie avem unii de alții pentru a reuși să ne vindecăm rănile și să ne împăcăm cu noi înșine. Cei doi oferă răspunsuri la întrebările care ne macină pe fiecare dintre noi, despre împăcarea cu trecutul, dar și despre viitorul copiilor noștri, despre viața veșnică, dar și despre clipa noastră de aici și de acum. Cu fiecare întrebare, suntem invitați să mai facem un pas pe drumul spre împăcarea cu sine, un drum dificil pe care nu trebuie să îl parcurgem singuri, ci însoțiți de semenii noștri și de Dumnezeu”, scriu cei de la Bilioteca Județeană.
Constantin Necula este preot ortodox, doctor în teologie și conferențiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. A publicat studii în română, franceză, italiană și germană și a participat la peste 400 de conferințe în țară și în străinătate. Francisc Doboș, preot romano-catolic, a absolvit Universitatea Pontificală Urbaniana Santa-Croce din Roma, Italia. Este preot paroh al Bisericii Sacré-Coeur din București, dar și responsabil al oficiului de Evanghelizare și Promovare Umană.
La lansarea de carte care va avea loc vineri, 3 iunie, în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene, începând cu ora 12, va fi prezent părintele Francisc Doboș. Despre carte vor vorbi și preotl Gabriel Ioan Vladu, dar și dr. Doru Sinaci.
Evenimentul cultural face parte din „Sărbătoarea Prieteniei” – manifestare derulată în zilele de 3-5 iunie 2022 și marchează debutul proiectului spiritual-cultural „Prietenii de Vocabular – Educație prin Relație”, derulat pe tot parcursul anului și inițiat de Parohia Ortodoxă Zimand Cuz, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad și Asociația „D.RE.P.T” – Dezvoltarea Resurselor pentru Toți.
Trimite articolul
XAm vazut un interviu cu acest ,, doctor in teologie ,, Constantin Necula in care una dintre afirmatii ma lasat masca ….
Il intreaba moderatorul daca statul contribuie la salariile popilor , iar raspunsul popii a fost
Da , statul contribuie la salarizarea preotilor cu o suma mai mult decat decenta , insa …. insuficienta !!!!
Alooooo !!! de ce trebuie sa plateasca statul salariile popilor ??? si cam care ar fi suma ,, suficienta ,, ? daca cea decenta e insuficienta ?
Adica puturosii astia nu platesc nici un impozit catre stat , insa au pretentii ca statul sa i tina cu mii si mii de euro pe luna