Esenţa proiectului, a cărui valoare se ridică la 998 de mii de euro, constă în implicarea comunităţilor locale în abordarea problemelor privind energia şi îmbunătăţirea eficienţei energetice printr-un proces participativ.
„În cadrul întâlnirii, care a reunit 23 de parteneri din zece ţări europene, au fost abordate probleme generale privind economia de energie în şcoli, promovarea energiei regenerabile, dar şi aspecte tehnice referitoare la derularea proiectului: identificarea nevoilor de instruire a profesorilor pe aceste teme, bune practici identificate în ţările partenere în proiect şi stabilirea celor mai eficiente strategii de diseminare a informaţiilor”, spune Nicolae Groşan. În cadrul proiectului, a fost organizat în 24 septembrie, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” forumul „Energie şi Educaţie”, şi vor urma alte două forumuri, următorul în cadrul târgului Ecomediu din 25 – 27 noiembrie, la Expo Arad Internaţional.
Semnături online
Cei care doresc mai multe date despre proiect şi despre forum pot accesa site-ul www.uvvg.ro/egs. Tot aici, arădenii (şi nu numai) îşi pot confirma adeziunea la protejarea mediului semnând online „Manifestul pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice în şcoli”, un angajament voluntar pentru a îmbunătăţi eficienţa energetică în regiune şi în comunităţile locale şi de a promova utilizarea surselor regenerabile de energie.
G.K.
Citiți principiile noastre de moderare aici!