Au participat ÎPSTimotei, Arhiepiscopul Aradului, reprezentanţi ai partenerilor, ai Prefecturii Arad, OIR POSDRU VEST, DGASPC Arad, angajaţii Centrului de Incluziune Socială Arad etc.
Au fost prezentate şi discutate rezultatele proiectului, cât şi posibilităţile fiecărei eparhii de dezvoltare a serviciilor sociale în urma derulării acestuia.
Proiectul a debutat la 3 ianuarie 2011, având drept obiectiv general facilitarea integrării sau a reintegrării persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii, prin servicii de asistenţă şi dezvoltarea capacităţii comunităţilor parohiale ortodoxe din judeţele Alba, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş şi Timiş, de a genera şi implementa proiecte social-economice în scopul dezvoltării durabile şi echilibrate de reţele integrate pentru servicii sociale. În cei doi ani de activităţi 460 preoţi sau credincioşi din parohiile eparhiilor implicate au fost certificaţi ca manageri de proiect şi au fost înfiinţate şase Centre de Incluziune Socială în judeţele Alba, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş şi Timiş. Au fost redactate 96 proiecte sociale, culturale şi economice, depuse spre finanţare pentru creşterea nivelului de viaţă al semenilor, au fost încheiate 146 parteneriate viabile cu instituţii ale administraţiei publice locale şi centrale, DGASPC, AJOFM, ONG-uri, şcoli, au fost redactate 129 diagnoze comunitare. Numărul persoanelor din categoriile de vulnerabilitate din proiect a fost de 2929.
ÎPSTimotei a subliniat rolul deosebit de important pe care proiectul l-a avut în dezvoltarea serviciilor sociale ale eparhiilor, cu îndemn adresat celor prezenţi de a susţine şi în viitor lucrarea filantropică. Au fost aduse mulţumiri ierarhilor din eparhiile partenere pentru atenta supraveghere şi implicarea directă în buna desfăşurare a activităţilor, echipei OIR POSDRU VEST Timişoara şi tuturor celor implicaţi în proiect pentru dăruire şi rezultate. Reprezentanţii partenerilor în proiect şi-au prezentat succint planurile de viitor ce se doresc a fi împlinite în urma realizării proiectului de faţă, care sunt strâns legate de activităţile împlinitre până în acum.
Citiți principiile noastre de moderare aici!