ARAD. Ca în fiecare an, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Trupa „Teatrix”, coordonată de prof. Gariela Pavel, a încercat să lumineze inimile bolnavilor şi a colectivului de la Secția de Hematologie a Spitalului Clinic Județean Arad. „Copiii au jucat piesa «Pregătiri pentru Crăciun» care prezintă barierele contemporane în calea înțelegerii semnificației adevărate a Crăciunului. Sceneta a fost regizată chiar de trupă”, a spus prof. Gabriela Pavel.
Pentru părinți și bunici
Pe micii voluntari de la Cercul de Educație pentru cetățenie democratică, coordonat de prof. Andreea Boran, sărbătoarea Crăciunului i-a găsit pregătiţi cu felicitări speciale realizate chiar de ei cu un scop nobil. Acestea au fost dăruite părinţilor şi bunicilor care îşi aşteptau copiii şi nepoţii pe holurile şi în curtea Palatului Copiilor Arad. „Părinții și bunicii își rup din timpul lor să fie alături de copii la cursurile pe care le desfășoară la Palatul Copiilor Arad. Ne-am gândit să le facem o mică bucurie ca semn de prețuire pentru susținerea și încrederea în activitățile desfășurate de colectivul de la Palat”, a spus prof. Andreea Boran.
Dansul la înălțime
Cercurile de Dans sportiv coord. de prof. Ioana Lung și Dans modern coordonat de prof. Mirela Cosma, pe lângă faptul că au susținut lecții deschise cu părinții, au avut și diverse spectacole, unele chiar pe scena amenajată în fața Primăriei, unde și-au dovedit o dată în plus măiestria artistică prin intermediul trupelor Azucar, Still, Baby Star și Mirabela. Lecții deschise cu ocazia sărbătorilor de iarnă a susținut și prof. Hortensia Jucotinschi, coordonator al Cercului de Dans sportiv, ocazie cu care părinții au putut admira talentul artistic al micuților dansatori.
Lampioane în sărbătoare
O parte din copiii de la Cercul de Cultură și civilizație germană, coordonat de prof. Diana Morar au lansat lampioane pentru Cetatea Aradului. „Scopul acțiunii a fost atragerea atenției asupra potențialului turistic pe care îl are Aradul cu Cetatea lui, aceasta fiind unică în toată Europa. Fiecare lampion a fost lansat pentru binele Cetății”, a spus prof. Diana Morar.
Moșul sportiv
Cercurile de Orientare turistică, coord. Daniel Barkasz, Tenis de masă, coord. prof. Roman Bogdan și Judo, prof. coord. Rus Petre, au organizat Competiția „Cupa Moșului”, care a adus bucurie și a scos în evidență pasiunile sportive ale copiilor înscriși la aceste activități. „Pe traseele de scurtă distanţă din parc s-au întrecut 30 copii între 6 şi 14 ani, care nu s-au speriat de frigul din decembrie. Premiile au fost acordate de către Moș Crăciun în colaborare cu părinții copiilor temerari, pasionați de mișcare în aer liber”, a spus prof. Daniel Barkasz.
Afișe și avioane
Preocupați de sărbătoare au fost și copiii de la cercurile de IT Multimedia coord. de prof. Lidia Both și Grafică pe calculator-prof coord. Czege Iosif, care au realizat afișe și desene cu tematică de sărbătoare. Nu au lipsit nici lecțiile deschise de la Cercul de Karate, prof. Coord. Emanuel Balazs și competițile sportive ale Cercului de șah, coord.de prof. Cosma Mitică. De asemenea ,în ciuda frigului de afară, avioanele realizate de Cercul de aeromodele, coord. de prof. Kass Tiberiu au zburat în voie prin curtea Palatului, iar karturile de la Cercul de karting, coord de prof. Petru Tabară și-au văzut liniștite de traseul lor.
Spectacol aerobic
Gimnastica aerobică, cerc coord. de prof. Elza Fărcuța a reunit și anul acesta părinții și bunicii la spectacolele prezentate, atât în Sala Festivă a Palatului cât și la CSM Arad, reușind să impresioneze prin grandoare și precizie sportivă. “ Gimnastele au pregătit momente deosebite pentru a marca cum se cuvine sărbătorile de iarnă”, a spus prof. Elza Fărcuța.
Umbra iernii
Iarna și-a simțit prezența și la Cercul de Teatru de păpuşi, coord. prof. Mihaela Săuliac Andre,i prin Spectacolului „Sărbătoarea Crăciunului” realizat în tehnica teatrului de umbre. „Copiii au creat siluete reprezentând atât imagini artistice de la atelierele de creaţie cât și personaje ale anotimpului friguros: Zâna Iernii, fulgi personalizaţi, Omul de zăpadă, Bradul, Spiriduşi la săniuş, Moş Crăciun cu renii săi. Nu a lipsit nici simbolistica Naşterii lui Iisus Hristos prin prezenţa Îngerilor şi Stelei călăuzitoare, a Magilor, a Mariei și a lui Iosif cu pruncul Iisus”, a spus prof. Mihaela Andrei.
Lecții speciale
Un aport aparte l-au avut și cercurile de Cultură și civilizație engleză, coord. de prof. Hajnalka Cohn și Nesmerak Bianca, la care în fiecare an se înscriu tot mai mulți copii dar și Cercul de Cultură și civilizație românească coord. de prof. Ioana Achim, care au pregătit momente speciale legate de sărbători.
Târg de Crăciun
Cercurile de artă au organizat la Librăria Scienta ediţia a II-a a Târgului de Crăciun, cu picturi, desene, colaje, figurine, obiecte de ceramică, picturi pe sticlă, globuri, felicitări și decoruri de Crăciun, realizate de copii. Evenimentul a fost coordonat de prof. Daniela Stana – Cercul de Desen/pictură, prof. Anca Sabău – Cercul de Artă decorativă, prof. Ariana Moisescu, Cercul de Pictură pe sticlă și prof. Ecaterina Gerold, Cercul de Ceramică. Expoziția poate fi vizitată, în cadru mai restrâns până la data de 5 ianuarie 2015.
Muzică și poezie
Spectacol cu sunet de sărbătoare au susținut și elevii Cercului de Canto coord. de prof. Laura Roșu, în Sala Festivă a Palatului Copiilor Arad. Colindele și cântecele de iarnă au încântat părinții și bunicii prezenți în număr mare la eveniment. „Am vrut să aducem magia sărătorilor în casele și în inima tuturor, prin vocile deoseite ale copiilor”, a spus prof. Laura Roșu. Nu a lipsit nici „Guvernul lui Moș Crăciun” constituit din elevii Cercului de Jurnalistică (prof. Manuela Codrean) și Cercul de formație muzică ușoară ( prof. Paul Edeleni) care s-au reunit într-un spectacol de poezie și muzică. Pentru sustinerea tradițiilor și obiceiurilor de Crăciun jurnaliștii și elevii cercului de canto au plecat la colindat pe la instituțiile arădene.
Vioara și dansul popular
Nici vioara n-a tăcut la Cercul de taraf, vioara si chitară coord. de prof Curea Constantin și nici dansatorii de la Ansamblul folcloric “Zarandul”, coord de prof. Vasile Peri nu au stat pe loc, ci au dansat la divese acțiuni legate de sărătoarea Crăciunului, contribuind astfel fiecare la crearea unei atmosfere plină de bucurie și sărbătoare.
Manuela Codrean
Citiți principiile noastre de moderare aici!