ARAD. Nu mai puțin de 35 de hotărâri care vizează bunul mers al județului nostru au fost pe ordinea de zi la ultima ședință a Consiliului Județean Arad (CJA). Aleșii au trebuit să își dea cu părerea (și cu votul) pe diverse teme, de la organigrame noi pentru aparatul CJA sau ale instituțiilor subordonate, la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru unele lucrări, închirierea unor spații ale CJA, documentații pentru investiții, până la rectificarea bugetului județean, declasificarea unor documente secrete și strict secrete sau mandatarea unor reprezentanți în diferite companii ale consiliului. Deși lista proiectelor de hotărâre era una lungă, cu multiple posibilități de intervenții și amendamente, ședința a fost una liniștită, toate proiectele fiind votate în unanimitate de către toți consilierii județeni, atât din Putere, cât și din Opoziție.
Doar doi dintre politicienii cu state vechi în CJA, respectiv Gheorghe Sabău și Mircea Purcaru, au ridicat unele probleme, dar și aceștia au votat chiar proiectele de hotărâre pe care le-au criticat. Sabău a vorbit despre situația mega-proiectului de gestionare a deșeurilor, fiind curios care firmă va continua lucrările oprite deja. „Cine evaluează lucrările realizate de Confort până la rezilierea contractului și când vor începe din nou lucrările?”, a fost curios consilierul din Opoziție. Nicolae Ioțcu, președintele CJA, a declarat că există un expert evaluator independent care mai are termen aproximativ 30 de zile pentru a finaliza evaluarea. „Asistența tehnică va întocmi, ulterior, un caiet de sarcini și vom scoate la licitație restul lucrărilor ce au rămas nefinalizate”, a anunțat Ioțcu.
Și garanții
Mircea Purcaru a intervenit în momentul în care au fost votate proiectele de hotărâre care vizează preluarea și modernizarea drumurilor Arad-Șiria-Seleuș și Arad-Felnac-Secusigiu. „Cred că în caietul de sarcini ar trebui să specificăm și faptul că așteptăm garanție pentru lucrările executate la drumuri”, a spus consilierul din Opoziție. Șeful Județului l-a anunțat faptul că la fiecare licitație se solicită și termen de garanție. „Doi ani de zile nu mi se pare garanție pentru un drum”, a încheiat discuția Purcaru. Cu toate acestea, și proiectele vizate de alesul județean au fost votate în unanimitate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!