Asta declară Claudius Mladin, Inspectorul Școlar General al IȘJ Arad. În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 9 noiembrie, la Colegiul Național „Moise Nicoară”, inspectorul general a adus în discuție și situația Palatului Copiilor Arad.
Încă cinci ani
Conform declarației acestuia, Inspectoratul Școlar Județean primește anual câte 2,5 milioane de lei pentru construirea Palatului Copiilor din vecinătatea IȘJ. „Dacă și în anii viitori, Ministerul Educației ne va da aceeași sumă ca și până acum, va mai dura cel puțin cinci ani până vom finaliza lucrările”.
Totuși, deși primesc 2,5 milioane de lei anual și vor să ceară mai mult, cei de la IȘJ nu au reușit să utilizeze întreaga sumă primită pentru anul curent.
Lucrările întârziate
„După cum bine știm, lucrările la Palat au fost întârziate din cauza unui cablu de mare tensiune ce trece peste acel teren. Am așteptat mult după cei de la Enel, până l-au mutat, pentru că sunt foarte puține companii în țară care pot să lucreze la rețeaua aceasta. Ne-a costat în jur de 1.2 milioane de lei mutarea cablului, însă am reușit să o facem”.
De ce nu s-a construit?
Întrebat de ce s-a ales construirea sediului nou al Inspectoratului Școlar Județean Arad, și nu cea a Palatului Copiilor, Mladin a dat ca argument stadiul lucrărilor. „În momentul în care am preluat eu funcția, stadiul lucrărilor la sediul inspectoratului era mai avansat decât cel al palatului, așa că s-a decis să se investească în edificarea noului inspectorat”, a declarat Claudius Mladin.
Asta deși Inspectoratul Școlar Județean funcționa în aceeași clădire cu Casa Corpului Didactic, unde nu plătea chirie, iar Palatul Copiilor funcționează într-o clădire retrocedată, unde se plătește o chirie deloc de neglijat.
Chirie renegociată
În cadrul aceleiași conferințe de presă, Mladin a anunțat și că recent au renegociat chiria pentru Palatul Andreny, de pe Bulevardul Revoluției 69, cu proprietarii imobilului. Conform declarațiilor acestuia, înainte se plăteau câte 10.500 de lei în fiecare lună, acum plătindu-se „undeva între 8.500 și 10.000 de lei”. Așadar, s-au „câștigat” 500 de lei.
În cazul în care proprietarul va reuși să vândă imobilul de pe bulevard, Mladin a declarat că se ia în calcul mutarea Palatului Copiilor în cadrul mai multor unități de învățământ care dispun de spații neutilizate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!