După procedura din luna mai, care nu s-a încheiat cu semnarea unui contract, municipalitatea a ajustat valoarea estimată a proiectului și a relansat licitația. Dacă în luna mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice era lansată o procedură a cărei valoare maximă se putea ridica la 8 milioane de lei fără TVA, acum valoarea estimată a viitorului contract se ridică la 14,8 milioane de lei fără TVA.
Restul datelor problemei rămân neschimbate. Astfel, podul va avea o lungime de 99,6 metri și o lățime totală de 3,5 metri, fiind realizată „în soluție de grindă cu zăbrele cu calea jos, soluție ce permite realizarea acestei deschideri prin modulare”. Studiul de fezabilitate, întocmit de compania Hentza Business SRL din județul Ilfov, arată că „gradul scăzut de accesibilitate a locuitorilor din Insula Mureş la diferite puncte de interes din oraş este semnalat şi în cuprinsul PUG Arad, alături de lipsa de amenajări corespunzătoare agrementului şi recreerii”, iar „realizarea lucrării de amenajare a podului pietonal va îmbunătăţi considerabil accesul în zonă, viabilitatea şi starea tehnică a structurii şi implicit confortul şi siguranţa utilizatorilor”.
În septembrie, consilierii locali din municipiu au votat o hotărâre care creștea valoarea investiției de la 10,9 milioane, la 18,9 milioane de lei. Motivul invocat a fost „creșterea neașteptată începând de anul trecut a prețurilor la principalele materiale de construcții, care în acest an a depășit estimările inițiale”, lucru ar fi făcut „imposibilă realizarea investiției la prețurile inițiale”.
Ofertele în cadrul procedurii de achiziție recent lansată de Primăria Municipiului Arad sunt așteptate în Sistemul Electronic de Achiziții până pe data de 14 noiembrie. Durata de realizare a investiţiei este de 20 luni, din care durata de execuție a lucrărilor este de 16 luni, restul fiind pentru proiectare.
Trimite articolul
XSper că se vor gândi și la cei care trec cu bicicleta podul ( nu pe bicicletă), ar fi greu de cărat bicicleta pe trepte mai ales pentru cei mici.
Ciudat ce face primăria in loc sa achiziționeze panouri voltaice sau sa refacă școlile
Ar trebui sa se vada cat de legala este povestea asta cu casele de la insula,tinand cont ca se afla in Lunca Muresului care este arie protejata.Iar daca cei care au ajuns sa pangareasca aceasta zona au nevoie de pod sa-l faca pe cheltuiala lor nu pe cheltuiala bugetului local.