Pe 12 octombrie 2022, Primăria Municipiului Arad a publicat un nou anunț în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, prin care caută o firmă care să ofere „Servicii de studiu de fezabilitate aferente obiectivului de investiție Amenajare parcare subterană Piața Avram Iancu din Municipiul Arad”. Ultima încercare fusese făcută în martie anul acesta, însă atunci nu au fost depuse oferte.
Visul municipalității de a amenaja o parcare subterană în Piața Avram Iancu pare să fie, de la an la an, tot mai mic, tot mai modest. Dacă primele planuri ale municipalității erau de a construi o parcare subterană cu 588 de locuri, acum propunerea Primăriei este de a construi o parcare cu „minimum 100 de locuri”.
Conform descrierii achiziției, „Municipiul Arad are în derulare proiectul Remodelarea Bulevardului Revoluției, aflat în faza de elaborare a documentației tehnico-economice (Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic). În cadrul acestui proiect, pentru realizarea unei zone pietonale extinse, s-au propus a se realiza următoarele: un pasaj subteran pe zona Bulevardului (partea dreaptă) cu deschidere începând din dreptul străzii Vasile Goldiș și ieșire în strada Grigore Alexandrescu; un pasaj subteran pe zona Bulevardului (partea stângă) cu două deschideri înspre direcțiile majore de circulație – una înspre strada Nicolae Bălcescu cu direcția Podul Decebal – Cartierul Micălaca și cealaltă în Bulevard, cu direcția Podgoria, cu ieșire din pasaj după intersecția acestuia cu strada Romul Veliciu; reconfigurarea teritoriului pieței Avram Iancu și redefinirea zonelor verzi și aleilor, alături de realizarea unei fântâni arteziene de tip clasic și echiparea cu elemente de design urban și ambiental”. Transformarea
Monumentul Eroului necunoscut din Piața Avram Iancu ar urma să fie mutat. „Pe amplasamentul pieței se află statuia Eroului necunoscut, care va fi demontată și apoi reamplasată în cadrul proiectului Reamenajarea Bulevardului Revoluției”, se arată în tema de proiectare.
Rămâne de văzut dacă noua licitație a municipalității va fi cu succes. Termenul de depunere a ofertelor este 25 octombrie, iar suma maximă pe care municipalitatea este dispusă să o plătească este de 420.168 de lei. Suma este de 2,5 ori mai mare decât cea pe care Primăria era dispusă să o plătească în martie.
Trimite articolul
XAcum va veni o -firmă de casă-, poate chiar proarhitectura, sau așteptăm să mai pulseze primăria ceva poate …..iar …….triplu……
Mai ticalosilor, monumemntul respectiv a fost ridicat in memoria celor care si-au dat viata pentru eliberarea tarii si a orasului Arad la 22 septembrie 1944 de sub cizma hitlerista si austro-ungara . Gestul vostru este unul de profanare a memoriei acestor eroi . Mai jigodiilor nici de morti nu mai aveti loc voi si limuzinele voastre ?
-
Cred ca glumesti, monumentu ala e de la fel de trista amintire ca si ocupatie hitlerista, ca sa nu vorbim de valoarea sa artistica cel putin discutabila. Acel monument pur si simplu nu se incadreaza defel in ansamblul arhitectural al intregii zone, n-am mai vazut niciunde in tara asa bataie de joc urbanistica. Se poate amplasa statuia aia literalmente oriunde altundeva dar nu in zona aia…niciun arhitect sau peisagist intreg la cap in niciun oras normal din tara nu ar tine acel monument acolo.
-
Au ieșit bozgorii cu clasicul..statuie de tristă amintire..bai nenorociților soldații aceia au luptat împotriva hortystilor voștri.care tristă amintire?..
-
Iar tu esti un mucos care habar nu ai ce ești defapt.
-
Va fi un loc ideal pentru oamenii strazii.
Ca de parcat, nu va parca nimeni!
Mooo, un centru istoric nu se modeleaza, se restaureaza si se intretine!