Amânare peste amânare pentru doi poliţişti de la Secţia Micălaca – condamnaţi la ani grei de puşcărie pentru o mită ce a însumat două aparate de cafea şi 50 de lei – la Curtea de Apel Timişoara. După ce Tribunalul Arad le-a dat o pedeapsă de 5 ani, respectiv 6 ani de închisoare cu executare pentru că cei doi agenţi ar fi luat mită două aparate de cafea şi 50 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, poliţiştii au atacat sentinţa instanţei arădene cu apel la Curtea de Apel Timişoara. Din 20 ianuarie şi până acum, cauza a fost amânată la Curtea de Apel Timişoara de 8 ori din diferite motive: „pentru efectuarea expertizei imaginilor video încuviinţate”; „pentru a solicita relaţii Laboratorului Interjudeţean de Expertize Criminalistice Timişoara referitor la expertiza încuviinţată în cauză”; „pentru a da posibilitatea apărătorilor părţilor să studieze raportul de expertiză efectuat în cauză şi înscrisurile depuse la dosar de către reprezentanta Parchetului”; „pentru a se răspunde solicitării instanţei” etc.
Mita
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad „în dimineaţa de 5 mai 2015, în jurul orei 6.00, în timp ce poliţiştii C.P.C. şi A.B. îşi exercitau atribuţiile de serviciu, au oprit în trafic un microbuz care transporta aparate de cafea marca Saeco. După ce au verificat actele transportului, cei doi poliţişti s-au dus la Secţia de Poliţie din Micălaca împreună cu şoferul microbuzului. Aici conducătorul le-a dat oamenilor legii două aparate de cafea Saeco şi 50 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu”. Cei doi poliţişti au fost reclamaţi pentru fapta lor chiar de către şoferul microbuzului. Aşadar, cei doi poliţişti au primit ani grei de închisoare pentru 50 de lei şi două aparate de cafea. Tribunalul Arad a pronunţat sentinţa în acest dosar în luna noiembrie a anului trecut.
Sentinţa
Sentinţa Tribunalului Arad spune că „P.C.S., fără antecedente penale, este condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită la pedeapsa închisorii de 6 ani. Condamnă pe inculpatul P.C.S. pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual la pedeapsa închisorii de 1 an. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului P.C.S. după cum urmează: aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni închisoare, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 4 luni închisoare în regim de detenţie”. În ceea ce îl priveşte pe celălalt poliţist, instanţa îl „condamnă pe inculpatul B.A., studii superioare, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, la pedeapsa închisorii de 5 ani. Condamnă pe inculpatul B.A., pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, la pedeapsa închisorii de 1 an. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului B.A. după cum urmează: aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni închisoare, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 4 luni închisoare în regim de detenţie”.
Curtea de Apel Timişoara a stabilit la înfăţişarea din 12 octombrie să amâne cauza pentru data de 9 noiembrie „pentru ca expertul să răspundă la obiecţiunile formulate la raportul de expertiză”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!