La fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat la anexa casei, cu posibilitate de extindere la casă.
“Pompierii au localizat și lichidat prompt incendiul, în limitele găsite, salvând astfel casa. În urma incendiului, anexa și bunurile depozitate în interior, au ars în totalitate, pe o suprafața de aproximativ 100 de metri pătrați. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. Aceștia au precizat că un scurtcircuit electric este cauza probabilă a producerii incendiului.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad, reaminteşte arădenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, din nefericire, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.
1. Verificaţi instalaţia electrică!
Atunci când vă mutaţi într-un imobil este foarte important să verificaţi cu atenţie instalaţia electrică.
2. Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite!
În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. Un scurt circuit poate duce la incendiu.
3. Nu suprasolicitaţi o priză!
Cele mai multe incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează mai mult electrocasnicele de putere electrică mare (frigider, maşină de spălat etc.).
4. Marcaţi fiecare priză!
Dacă nu sunteţi singurul locatar al spaţiului respectiv, este foarte important să se stie tipul prizei.
5.Nu improvizaţi!
Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu.
6. Folosiţi aparatele corespunzător!
Este foarte important să folosiţi aparatele electrice şi electrocasnice conform manualului de instrucţiuni.
Citiți principiile noastre de moderare aici!