Tâmplăria a fost făcută scrum în urma incendiului. Lemnele, rumegușul și bureții aflați în tâmplărie au favorizat arderea focului. Faptul că tâmplăria (care nu avea pusă nicio firmă afară) era amplasată între patru case a îngreunat mult munca pompierilor. Prioritatea lor a devenit protejarea imobilelor din jur, pe lângă stingerea flăcărilor care au cuprins atelierul de tâmplărie.
Cinci autospeciale de stingere (aproape toată tehnica Detașamentului de Pompieri Arad în stingerea incendiilor – o singură autospecială rămânând în curtea inspectoratului) au fost trimise la fața locului. Trei autospeciale au fost plasate în fața tâmplăriei, iar alte două în spate. Din nefericire, tâmplăria era lipită de garajele auto din zona blocurilor. Trei garaje au ars. Din fericire, proprietarii garajelor și-au scos la timp mașinile. O reală problemă care a îngreunat munca pompierilor a fost faptul că hidranții de pe strada Cuza Vodă și cei din zona garajelor blocurilor erau efectiv “îngropați” la zeci de centimetri sub pământ, fără niciun semn distinctiv care să indice faptul unde sunt aplasați cu exactitate. Noroc cu locuitorii din zonă care au știut să le spună pompierilor unde sunt hidranții. Oamenii au spus că s-au făcut lucrări pe străzi, iar muncitorii au astupat hidranții și că apoi nu a mai venit nimeni ca să remedieze situația. Așa că pompierii s-au pus pe săpat pentru a găsi hidranții. Odată “destupațil”, pompierii au putut să-și lege furtunurile la sursele de apă.
Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineața, după ora 8:00, iar în jurul orei 10:00, focul era deja ținut sub control de pompieri. Incendiul nu s-a extins la casele aflate în vecinătate.
“În momentul sosirii primului echipaj de intervenție, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, favorizat de prezența materialului combustibil, lemn și burete. Au fost solicitate alte patru echipaje de stingere în sprijin și un echipaj SMURD deoarece o persoană prezenta dureri în piept. A mai fost solicitat și un echipaj de descarcerare pentru facilitarea pătrunderii servanților în interior. În momentul în care au sosit și celelalte echipaje în sprijin s-a luat măsura protecției construcțiilor învecinate, tâmplăria aflându-se între patru case”, a declarat căpitanul George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgență Arad.
Urmează să se stabilească de la ce anume a pornit incendiul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!