Sezonul Sărbătorilor de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar pericolul îmbolnăvirilor cu produse de origine animală sau non-animală este tot mai mare. În acest context, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad a început constituirea de echipe mixte alături de cei de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Arad, Inspectoratul de Poliţie Arad, Direcţia de Sănătate Publică şi Instituţia Prefectului.
Tematici de control
„Controalele organizate vizează igiena spaţiilor de producţie, depozitare, comercializare a produselor alimentare, respectarea programelor de autocontrol, asigurarea trasabilităţii, salubrităţii şi conformităţii produselor comercializate, gestionarea deşeurilor alimentare, precum şi modul în care sunt retrase de la comercializare produsele alimentare care prezintă neconformităţi”, a subliniat director executiv DSVSA Arad, Viorel Agud.
Acţiunile de control au debutat la începutul acestei luni şi se vor încheia pe 28 decembrie, şi se desfăşoară în pieţele agro-alimentare, în diferite unităţi de comercializare cu caracter specific, dar şi în trafic. De asemenea, la sediul fiecărei Circumscripţii Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, pe toată perioada lunii decembrie va fi asigurată performanţa conform programului: luni-sâmbătă: 8.00-18.00, duminică: 8.00-13.00. La sediul CSVSA-urilor din judeţ vor fi afişate şi date privind numele persoanei care asigură permanenţa, precum şi numărul de telefon unde se vor putea face sesizări cu privire la orice aspecte din spectrul normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.
Examen trichineloscopic
„În scopul prevenirii infestării cu Trichinella spiralis, DSVSA recomandă cetăţenilor să efectueze examenul trichineloscopic la toţi porcii sacrificaţi pentru consum propriu. Examenul trichineloscopic se poate efectua la toate CSVSA-urile din municipiu şi judeţ”, a mai punctat dr. Viorel Agud.
Citiți principiile noastre de moderare aici!