Proiectul „Şcoala Discovery”, dezvoltat de Discovery Networks CEEMEA în parteneriat cu MECTS, va fi implementat în 110 şcoli din ţară între care se numără Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” şi Colegiul Naţional „Vasile Goldiş”din Arad.
În conferinţa de presă, desfăşurată ieri la I.Ş.J Arad, prof. Mirela Aldescu, inspector şcolar general la I.Ş.J., arăta că „scopul proiectului este diversificarea resurselor de învăţare pentru profesori şi elevi, această diversificare a resurselor fiind menită să întărească efectul mijloacelor tradiţionale ale învăţării şi nicidecum să se substituie lor. Prin forţa imaginilor şi calitatea deosebită a conţinuturilor prezentate pe Discovery îi sprijinim pe elevi să înveţe mai bine, să-şi facă lecţiile mai uşor” .
O provocare pentru şcoală
„Acest proiect reprezintă o provocare pentru şcoala noastră – a arătat prof. Eugen Bocăniciu, directorul Colegiului Naţional „V. Goldiş” – şi cred că este benefic pentru elevi. Este un mijloc alternativ de educaţie. Cred că vor fi programe atractive şi interesante şi vom urmări cu interes modul cum se raportează elevii la această formă de învăţare. Noi avem mijloacele tehnice necesare pentru implementarea acestui proiect şi ne vom implica, în special, cu catedra de chimie”.
„În ziua de azi ne confruntăm cu un dezinteres al elevilor pentru studiu – a precizat prof. Sorin Haiduc, directorul Liceului Pedagogic „D. Ţichindeal”. Acest mijloc constituie o modalitate prin care putem să-i atragem pe elevi spre obiectele mai puţin atractive. Aşteptăm instruirea care va avea loc săptămâna viitoare apoi vom face un training în şcoală ca să pornim cu mai multe clase şi cu mai multe discipline”.
Programe
Începând din 16 ianuarie, Discovery Channel va prezenta, de la ora 14, o oră de programe educaţionale: luni – matematică, marţi – chimie, miercuri – biologie, joi – fizică, vineri – alte ştiinţe. Fiecare program va fi reluat a doua zi de la ora 8 precum şi sâmbăta şi duminica de la ora 8. Se va specifica foarte clar pentru ce clasă este adaptată fiecare emisiune.
„Programele educaţionale sunt adaptate pentru clasele V-XII” Mirela Aldescu
Citiți principiile noastre de moderare aici!