Evenimentul ce deschide ambițiosul proiect al Filarmonicii de Stat Arad va fi colocviul de muzicologie „Evoluția muzicii contemporane românești în context mondial”, acesta urmând să se desfășoare joi, 12 octombrie, de la ora 16, în Sala Cercului Militar.
Primul concert
Tot în clădirea de pe Bulevardul Decebal se va desfășura și concertul simfonic inaugural, imediat după încheierea colocviului. Astfel, de la ora 19, pe scena Sălii Cercului Militar vor urca Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Arad, alături de soliștii Andreea dumitrescu (Pian) și Sergiu Cârstea (trompetă). Prezent pe scenă va fi și actorul Adrian Korek, de la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest Timișoara. La pupitrul orchestrei îl vom regăsi pe dirijorul finlandez de origine maghiară Huba Hollókői.
Percutissimo și Academic
Cea de-a doua zi a festivalului ce se întinde pe durata unei întregi săptămâni va fi una a formațiilor muzicale. De la ora 19, Sala Cercului Militar va fi „stăpânită” de Ansamblul de Percuție „Percutissimo” al Facultății de Muzică din Timișoara, aflat sub conducerea lui Doru Roman și de Cvartetul de clarinete „Academic”, al Filarmonicii „Gheorghe Dima” din Brașov.
Din programul concertului de vineri fac parte compoziții semnate de Ciprian Porumbescu, Richard Oschanitsky, Sabin Păutza, Laura Manolache, Aurel Stroe, Doina Rotaru, Adrian Iorgulescu, Ion Scălătescu, Ioan Dobrinescu, Darie Nemeș Bota și Romeo Cozma.
Sute de artiști
În cele opt zile de festival, în fața arădenilor se vor prezenta sute de artiști din țară și străinătate, care le vor oferi spre ascultare compoziții ocolite până acum de către interpreți. Va fi câte un concert în fiecare zi de festival, cu invitați din orașe precum Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, București, dar și din alte țări, cum ar fi Ungaria, Serbia sau Finlanda.
Citiți principiile noastre de moderare aici!