Având motto-ul „Cu viaţa mea, apăr viaţa”, Protecția Civilă cuprinde măsuri pentru ocrotirea populației, a bunurilor materiale în caz de război, calamități sau catastrofe, asigurând condițiile necesare supravieţuirii.
„O populație mai bine pregătita va fi mai puțin luată prin surprindere în cazul unui eveniment inopinat, va acționa cu mai multă precizie şi promptitudine și va reveni mai repede la starea de normalitate”, a subliniat colonel Cristian Gârbău, inspector șef ISU Arad.
Protecția Civilă va marca pe 28 februarie 90 de ani de la legiferare, iar cu acest prilej ISU Arad organizează, în perioada 25.02 – 04.03.2023, o serie de activităţi ce se vor desfășura sub sloganul „Împreună mai pregătiți!”.
Astfel, zilnic, în perioada 27.02 – 03.03.2023, între orele 09:00-14:00, la sediul Inspectoratului și la toate subunitățile de pompieri din județ – Gărzile: Ineu, Chișineu-Criș, Sebiș, Gurahonț, Bârzava, Birchiș și punctele de lucru: Nădlac, Vinga, Vladimirescu și Curtici, vor avea loc „Ziua Porților Deschise”. Totodată, în data de 28 februarie 2023, începând cu ora 11:30, pe platoul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va avea loc o festivitate dedicată Zilei Protecției Civile.
În această perioadă, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul județului Arad, prin compartimentele de prevenire, vor desfăşura activităţi de informare preventivă și exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, în cadrul comunității din care fac parte, iar pe toată perioada „Săptămânii Protecției Civile”, vor fi organizate puncte de informare preventivă în municipiul Arad.
Se reia „Miercurea Sirenelor”
O altă informație transmisă este că miercuri, 01.03.2023, între orele 10:00 – 11:00, în cadrul exercițiului „Miercurea Sirenelor”, alarmele din toată țara vor emite semnalul „Alarmă la dezastre”, care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților.
„Acţiunile Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al județului Arad vor urmări să atragă atenţia, în special, asupra modului de comportare al cetăţenilor în situaţia producerii unui seism.
În cadrul activităților sunt aduse la cunoştinţa populaţiei informaţii despre măsurile de pregătire a locuinţei în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală şi a familiei pentru a face faţă unui seism, precum şi comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea acestuia”, a mai transmis inspectorul șef ISU Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!